Vännäs HC förlorade mot Hudiksvalls HC

Hudiksvall avgjorde tät match mot Vännäs i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Vännäs och gästande Hudiksvall var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Hudiksvall och vann matchen i HockeyEttan norra med 4-2 (0-1, 2-1, 2-0).

Hudiksvalls tränare Dennis Hall tyckte så här om matchen:

– Tuff bortamatch där jag tycker vi gör det onödigt svårt för oss i förstaperioden men både i andra och tredje är det bättre från vår sida. Bara ladda om för dubbla matcher hemma i helgen.

Segern var Hudiksvalls fjärde på de senaste fem matcherna.

Vännäs tog ledningen efter 14.54, genom Filip Bergsdorf på pass av Emanuel Silverio. Efter 5.22 i andra perioden nätade Henrik Olsén, på pass av Samuel Eriksson och Gustav Lindström och kvitterade för Hudiksvall.

Carl Westberg gjorde dessutom 1-2 efter 16.06 framspelad av Axel Levander och Oskar Klaar.

Vännäs Ryan Howe gjorde 2-2 efter 17.22 framspelad av Filiph Åström.

I tredje perioden gjorde Hudiksvall 2-3 efter 03.57 genom Jesper Wiberg. Och med bara 44 kvar satte Adam Byström Johansson 2-4.

Vännäs har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna.

Vännäs nya tabellposition är åttonde plats, medan Hudiksvall är på andra plats.

Vännäs tar sig an Teg i nästa match borta torsdag 27 oktober 19.00. Hudiksvall möter Kiruna hemma lördag 22 oktober 16.00.