Danny DeKeyser.
Foto: USA TODAY Sports
AHL

Danny DeKeyser får provspela med Torontos AHL-lag

ANNONS

Danny DeKeyser lyckades inte spela till sig ett NHL-kontrakt inför den här säsongen. 
Nu får han provspela med AHL-laget Toronto Marlies i hopp om att få ett kontrakt. 

I somras stod det klart att Danny DeKeyser fick lämna Detroit Red Wings efter tio säsonger i klubben och där han avslutade med att vara assisterande kapten för Detroit. 

Han provspelade sedan för Vancouver Cauncks men lyckades inte spela till sig ett kontrakt med NHL-klubben och han är därmed återigen free agent på marknaden. 

Nu får den 32-årige backen, som tidigare varit en viktig back på NHL-nivå, en ny chans att bevisa sig. DeKeyser skriver nämligen ett tryout-kontrakt med Toronto Marlies i AHL, som är farmarlag till Toronto Maple Leafs. Toronto har nyligen fått skador, både i NHL och AHL, och DeKeyser skulle då möjligtvis kunna finnas som en utfyllnadsback i Torontos organisation om han lyckas spela till sig ett kontrakt via provspelet. 

Danny DeKeyser draftades aldrig men skrev på för Detroit Red Wings 2013 efter några framgångsrika år på college. Han kom sedan att spela 547 NHL-matcher för Detroit där han blev en viktig defensiv pjäs för klubben. De senaste säsongerna har han dock dragits med svåra skadeproblem. Tidigare under sin karriär har DeKeyser även spelat två VM för USA. 


TV: "Carl Söderberg måste höja sig"

Den här artikeln handlar om: