Vännäs HC vann mot Bodens HF

Seger för Vännäs efter avgörande i förlängningen mot Bodens HF

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Vännäs avgöra den jämna matchen hemma mot Bodens HF i HockeyEttan norra. Slutresultatet blev 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 1-0).

Matchhjälte blev Filiph Åström, som gjorde det avgörande målet 33 sekunder in i förlängningen.

Bodens HF:s tränare Roger Forsberg om matchen:

– Onödig förlust på många sätt eftersom att vi har tillräckligt med chanser och offensivt spel för att vinna den här matchen, men onödiga utvisningar och dålig skärpa i avsluten gör att matchen går förlorad och det är på inget sätt godkänt överhuvudtaget. Vi får skylla oss själva och se till att vi är bättre nästa match.

Bodens HF tog ledningen efter 8.11, genom Joel Wahlgren. Bodens HF gjorde 0-2 genom Pontus Johansson efter 9.29 i andra perioden.

Vännäs reducerade dock till 1-2 genom Johan Fahlgren med 01.28 kvar att spela. 11.35 in i tredje perioden nätade Vännäs Felix Hälldahl på pass av Filip Bergsdorf och Hannes Wenell och kvitterade för Vännäs. I förlängningen tog det 33 sekunder innan Vännäs också avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Filiph Åström.

Vännäs har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Bodens HF har tre vinster och två förluster. Det här var Vännäs andra uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att Vännäs ligger på sjunde plats i tabellen, och Bodens HF är på tredje plats.

I nästa match, onsdag 19 oktober 19.00, har Vännäs Hudiksvall hemma i Vännäs Ishall, medan Bodens HF spelar hemma mot Kiruna AIF.