Huddinge IK vann mot Nyköping

Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Huddinge

Matchen mellan Huddinge och Nyköping i Björkängshallen slutade 5-1 (2-0, 1-0, 2-1). Ett skönt trendbrott för Huddinge. Laget hade före söndagens hemmamatch fyra förluster i rad i HockeyEttan östra.

I början av matchen var Huddinge starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Tim Kämpeberg och Joakim Hälleström. Efter 5.16 i andra perioden slog Anton Nüth till, framspelad av Björn Jonasson och Joakim Hälleström och gjorde 3-0. Huddinge gjorde två mål i tredje perioden och gick från 3-0 till 5-0 genom mål av Daniel Liiv och Joakim Hälleström, och punkterade matchen.

Elias Jacobs reducerade förvisso, men närmare än 5-1 kom inte Nyköping. Huddinge tog därmed en stabil seger.

Noterbart är att Huddinges Björn Jonasson hade tre assists och Joakim Hälleström stod för två mål och ett assist.

Huddinge har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Nyköping har en vinst och fyra förluster.

Efter fem matcher har Huddinge nu fyra poäng och Nyköping har fem poäng.

Huddinge möter Väsby i nästa match borta onsdag 19 oktober 19.00. Nyköping möter samma dag Hanviken hemma.