William Eklund kallas upp till NHL.
Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

William Eklund uppkallad till NHL

ANNONS

Det är tvära kast för William Eklund under säsongsinledningen. Efter att ha skickats ned till AHL i helgen kallas nu den svenske talangen upp till NHL av San Jose Sharks igen.

Via AHL:s hemsida går det att utläsa att San Jose Sharks valt att kalla upp William Eklund från farmarlaget San Jose Barracuda bara dagar efter att han skickats ned till AHL-laget.

Enligt San Jose Hockey Now är detta till följd av att Sharks stjärnforward Timo Meier dras med skadeproblem. Den schweiziske stjärnan fanns inte med på lagets träning under torsdagen. Tränaren David Quinn berättar för sajten att Meier och Mario Ferraro dras med överkroppsskador.

Fanns med i premiärtruppen

William Eklund fanns med i San Jose Sharks premiärtrupp som åkte till Prag för ett dubbelmöte med Nashville Predators, men kom inte till spel i någon av matcherna. När laget återvände till San Jose skickades den svenske talangen därefter ned till farmarlaget, där han förväntades inleda säsongen.

Den 20-årige forwarden spelade nio NHL-matcher med Sharks förra säsongen och noterades för fyra poäng (0+4). Efter dessa nio matcher skickades Eklund hem till Djurgården, där han producerade 14 poäng (1+13) på 29 matcher i SHL för huvudstadsklubben.

San Jose Sharks spelar sin nästa match mot Carolina Hurricanes under natten till lördag, svensk tid.


TV: Holtz gör sitt första mål i NHL-karriären – framspelas av Bratt


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL