Skövde IK vann mot Tranås

Formstarka Skövde tog ännu en seger

Skövde fortsätter starkt i HockeyEttan västra. När laget mötte Tranås hemma i Billingehov på fredagen kom ännu en seger. Laget vann med 5-4 (1-3, 2-1, 2-0). I och med detta har Skövde fyra segrar i rad.

Tranås klubbchef Stefan Fransson:

– Vi var det klart bättre laget i första perioden och allt kändes bra. Sedan slutade vi åka skridskor och Skövde blev heta och matchen ändrade karaktär. I tredje perioden åt Skövde upp oss och vi såg trötta ut och rättvis seger till Skövde..

Segermålet för Skövde stod Jonathan Ström för med bara 60 sekunder kvar av matchen.

Tranås stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 0-3.

Skövde reducerade dock till 1-3 genom Oscar Johnsson efter 19.25. Skövde gjorde 2-3 genom Oscar Johnsson tidigt i andra perioden och gav visst liv till matchen igen.

Tranås tog ledningen med 2-4 genom Chong Min Lee efter 7.54.

Skövde gjorde 3-4 genom Jesper Emanuelsson med 02.30 kvar att spela. 17.52 in i tredje perioden nätade Skövdes Adam Thilander och kvitterade för Skövde.

Laget tog ledningen med 02.00 kvar att spela genom Jonathan Ström assisterad av Adam Thilander. Därmed hade Skövde vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 5-4.

Noterbart är att Tranås Petter Eklöf stod för tre poäng, varav ett mål. Dessutom att Skövdes Jonathan Ström gjorde ett mål och totalt tre poäng, Adam Thilander gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Oscar Johnsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var Skövdes andra uddamålsseger den här säsongen.

Skövde har nu elva poäng och Tranås har åtta poäng när båda lagen har spelat fyra matcher.

I nästa match, söndag 16 oktober 16.00, har Skövde Surahammar borta i Surahallen, medan Tranås spelar hemma mot Köping.