Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: MAGENTA SPORT/Youtube
Europa

Andreas Thuresson tvåmålsskytt – jagar i poängtoppen

ANNONS

Andreas Thuresson har fått en poängstark start på säsongen i tyska Köln. I gårdagens segermatch mot Ingolstadt noterades svensken för två mål och en assist – och hakar därmed på i poängligatoppen.

Andreas Thuresson inledde säsongen med poäng i tre raka matcher, innan han lämnade isen poänglös i fyra matcher i rad. Nu har den svenske 34-årignen börjat bygga på en ny poängsvit med sitt Köln.

När Thuresson under gårdagskvällen sköt två mål och spelade fram till ytterligare ett mål så förlängde han sin poängsvit till tre raka matcher – och utökade sin poängskörd till elva poäng på sina tio inledande matcher i den tyska ligan.

Dominik Bokk toppar poängligan

Totalt har Thuresson gjort fem mål och sex assist på tio matcher, vilket innebär att han skuggar den tidigare SHL.-forwarden Dominik Bokk i poänligatoppen. Bokk har producerat tolv poäng (8+4) på nio matcher med nykomlingen Frankfurt, dit han är utlånad från NHL-klubben Carolina Hurricanes.

Andreas Thuresson gör sin fjärde raka säsong i den tyska ligan, varav sin andra i Köln. Förra säsongen producerade den VM-meriterade forwarden 34 poäng (16+18) på 50 matcher med Köln, vilket gjorde honom till den näst poängbäste svensken i DEL förra säsongen där bara Max Görtz (37 poäng) gjorde fler poäng än Thuresson.

Se Thuressons mål i videospelaren ovan.


TV: Poängrekord i sikte för backstjärnan?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL