Mora IK vann mot VIK Västerås HK

Mora avgjorde tät match mot VIK Hockey i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Mora och gästande VIK Hockey var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Mora och vann matchen i J18 Region väst herr med 3-2 (2-0, 0-2, 1-0).

Melker Bertals stod för Moras avgörande mål 9.01 in i tredje perioden.

I början av matchen var Mora starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Marton Nemes i mitten av perioden. Efter 17.49 i andra perioden slog Liam Larnebo till, framspelad av Hugo Lejon och Elvin Håkansson och reducerade åt VIK Hockey.

Liam Larnebo gjorde dessutom 2-2 efter 18.23 på pass av Wille Ekman-Cederborg och Max Joona.

9.01 in i tredje perioden slog Moras Melker Bertals till på pass av Arvid Lind och Anton Olsson och avgjorde matchen. Det fastställde slutresultatet till 3-2.

Noterbart är att Moras Melker Bertals stod för ett mål och två assists.

Mora har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan VIK Hockey har tre vinster och två förluster.

Resultatet innebär att Mora ligger kvar på sjätte plats och VIK Hockey på femte plats i tabellen.

Söndag 16 oktober möter Mora Valbo J18 hemma 12.30 och VIK Hockey möter Brynäs borta 15.30.