Falu IF förlorade mot Mora

Mora vände underläge till seger

Mora hade problem och låg under med 3-4 efter två perioder i matchen i J18 Region väst herr mot Falu IF i Lugnets Ishall. Men i tredje kom vändningen, och till slut blev det 6-4 för bortalaget Mora.

Mora startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Melker Bertals och Kevin Arnström innan Falu IF svarade och gjorde 2-1 genom Isak Segerros Wallner. Falu IF gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 1-2 till ledning med 4-2.

Mora reducerade dock till 4-3 genom Albin Stark med 03.18 kvar att spela i andra perioden. Men Mora vände matchen på nytt och gick från 4-3 till 4-6 på bara 1. 01. 4-5-målet kom med bara 02.00 kvar att spela. Och med 36 kvar kom också 4-6.

Noterbart är att Melker Bertals gjorde två mål för Mora och spelade dessutom fram till två mål. Dessutom att Falu IF:s Isak Segerros Wallner stod för tre poäng, varav två mål.

Falu IF har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Mora har två vinster och tre förluster.

Moras nya tabellposition är sjätte plats, medan Falu IF är på tolfte och sista plats.

Falu IF möter BIK Karlskoga i nästa match borta torsdag 13 oktober 19.00. Mora möter samma dag VIK Hockey hemma.