Jonas Johansson.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports
Intervju

Jonas Johansson om kritiken: “Folk kommer alltid tycka saker”

Han uppfyllde drömmen om att ta sig till NHL men då har Jonas Johansson fått utstå en kritikstorm och bland annat kallats för “den sämsta målvakten i NHL”. 
För hockeysverige.se berättar nu förre Brynäsmålvakten om sin resa till världens bästa hockeyliga – och på kritiken som han har fått. 
– Folk kommer alltid tycka saker, men jag kan bara fokusera på det jag ska göra, säger Johansson. 

Jonas Johansson lämnade Brynäs och Almtuna efter säsongen 2016/17 för att ansluta till Buffalos organisation. Sedan dess har det blivit 32 matcher i NHL för Buffalo, Colorado och Florida. Framför allt har 27-åringen från Gävle fått sparsamt med speltid oavsett om det handlat om NHL eller AHL. Han har också fått en del medial kritik:

Saxat ur tisdagens artikel på hockeysverige.se:
 
När Jonas Johansson lämnade Buffalo Sabres i mars 2021 luftade The Athletics reporter John Vogl minst sagt hård kritik mot den svenske målvakten, där han bland annat skrev att den förre Brynäs-målvakten var “den sämsta målvakten han sett under de 19 säsonger han bevakat Sabres”.

I samband med att Johansson plockades upp på waivers förra veckan blåste nytt liv i kritikstormen mot svensken upp, där The Athletics skribent Scott Wheeler kallade honom för den “förmodligen sämsta målvakt han sett spela i NHL” och där han ställde sig frågande kring hur svensken kunde få nya chanser i ligan.

Nu rider Sportsnets profilerade insider Elliotte Friedman ut i Johanssons försvar.

– Hur man än känner kring honom som målvakt så känns det som att internet bara öser på. Kritiken är smaklös, säger Friedman i podcasten 32 Thoughts.
– Vi vet hur hans karriär sett ut och vem han är, men jag tycker att det blir för mycket. Vi har nått en punkt där det är obscent, fortsätter Friedman och får medhåll av kollegan Jeff Marek.

Jonas Johansson tar själv lätt på kritiken:
– Klart att det kommer upp grejer som jag ser ibland, men det är inget jag aktivt letar efter. Folk kommer alltid tycka saker, men jag kan bara fokusera på det jag ska göra, det vill säga träna bra och spela bra. Sedan får folk tycka vad dom vill, säger Jonas Johansson då hockeysverige.se får en intervju med honom om hans hockeyresa som i Nordamerika inleddes i Buffalos farmarlag, Rochester.
– När jag åkte över var det för att spela AHL-hockey. Jag hade varit över och gjort ett antal matcher redan på vårsidan efter säsongen med Almtuna och fick en liten känsla för det. Allt kändes bra och sedan skulle jag åka över och fortsätta därifrån. Det var planerna jag hade då. 
– Jag fick gå ner och köra i East Coast (ECHL) i två år, vilket kanske inte var vad jag hade räknat med. Samtidigt tror jag att det var nyttigt för mig. När jag ser tillbaka på det nu är jag glad för att jag tog mig igenom det. 
– När jag väl var uppe i Rochester tredje säsongen kändes det ”svinbra”. Jag fick också spela mer under den säsongen och blev till slut uppkallad till Buffalo. Rochester var bra och en rolig tid. 

Hur upplevde du nivån på ECHL?
– Det är en ganska ojämn liga, men det är också svårt att vara målvakt i East Coast. Det var en ganska ojämn nivå på dom bästa och sämsta spelarna. 
– Det fanns duktiga målskyttar i den ligan blandat med lite taskigt försvarsspel. Jag kan väl säga att det var en bra utvecklingsliga att vara målvakt i. Sedan var det inte världens glamourösaste ställe att vara på, men, som sagt, jag är glad så här efteråt att jag tagit mig igenom dom här åren. 

Vad tror du det betytt för dig som människa att ha tagit dom här hundåren?
– Tjejen var med där också. Cincinnati, staden vi var i, var en fin stad. Ett av dom bästa ställena i East Coast, men det är inte därför jag spelar, för att vara där. 
– Idag är vi på en annan nivå. Nu kan jag se tillbaka på den tiden och känna en stolthet att jag gjort det. 

Jonas Johansson fick kämpa för NHL-debuten i Buffalo. Foto: Mark Konezny-USA TODAY Sports

“Det var riktigt overkligt”

Säsongen 2019/20 fick Jonas Johansson NHL-debutera för Buffalo. 
– Det var faktiskt riktigt häftigt. Jag hade haft en bra säsong med Rochester, var där på hela höstsidan och fick spela mer och mer. Sedan blev jag uppkallad när någon hade blivit skadad. Jag satt först på bänken i någon match. Sedan fick jag hoppa in och göra debut mot Colorado på hemmaplan. 
– Det var riktigt overkligt, men jag fick landa i det också. Även det blev vardag. Jag kunde inte gå runt och vara uppe i det blå hela tiden. Jobbet skulle göras ändå och jag försökte landa i det. 

Hann du bli nervös?
– Klart att jag blev det. Det brukar ändå bli så att när man väl kommer i gång och börjar spela så släpper det. 
– Det var nästan mer jobbigt att sitta vid sidan och känna att jag kanske snart skulle få hoppa in, säger Johansson med ett skratt.     

Buffalo var under många säsonger ett lag som hade det väldigt tufft i NHL. Krasst sagt var det ett av ligans sämsta lag. 
– Staden är väldigt passionerad för sin idrott. Det märktes också när Buffalo inte hade haft några bra resultat på många år. Man ville väldigt, väldigt mycket och försökte göra allting rätt. Det var nästan att det blev lite för mycket. 
– Det är väldigt kul att se Buffalo nu och det känns som att dom har fått ihop en väldigt bra grupp där och har något bra på gång. Flera av mina gamla svenskpolare är dessutom där och kör. 

Under säsongen 2020/21 trejdades Jonas Johansson till Colorado och det blev en stor kontrast för honom att komma dit. 
– Ja, det tycker jag ändå. Under den delen av säsongen var Colorado ett riktigt topplag så det var lite andra tongångar där, lite mer positivt kan man väl säga.
– Vi bodde på hotell ett tag i början och sedan skaffade vi en lägenhet inne i Denver. Vi trivdes väldigt bra där och det är ett av dom finaste ställena jag varit på. 
– Jag gillar det här med utelivet i naturen, vandra, fiska och allt sådant. På så vis var det magiskt och riktigt fint att få bo så nära naturen och bergen.

Jonas Johansson bytte botten mot toppen. Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Senaste två säsongerna har Jonas Johansson endast spelat runt 30 matcher. Säsongerna innan det låg det runt 30 matcher per säsong. 
– Jag hade önskat att jag spelat mer. Man utvecklas bara när man spelar matcher. Om vi tittar på min tidigare karriär så gynnade det mig att bli utlånad till Almtuna och senare till East Coast för att få spela. 
– Senaste säsongerna har det varit lite frustrerande. Mestadels har jag varit hel, frisk och redo för att spela, men jag har inte fått matcherna. Det har varit utmanande och, som sagt var, stundtals frustrerande. Samtidigt är det där saker som är utom mitt räckhåll. Jag kan inte göra mycket mer åt det än att vara redo, träna väldigt bra och visa att jag vill få chansen. 

“Det är en ära att bli upplockad på waivers”

Säsongen 2021/22 inledde Jonas Johansson i Colorado där han spelade nio matcher. Sedan plockades han upp på waivers av Florida där det blev spel i två matcher ytterligare. 
– Början av säsongen och campen kändes superbra. Jag fick vara uppe där under hela höstsidan och jag tyckte att det kändes bra på matcherna. Vi hade dessutom ett riktigt bra go i laget. 
– Jag visste att jag skulle bli nedskickad förr eller senare eftersom jag var uppe för Colorado hade en skada på en annan målvakt. Det blev att jag lite grann väntade på att den dagen skulle komma. 
– Sedan blev jag upplockad av Florida och fick åka dit. Det var riktigt roligt när det hände och kändes häftigt. Det är en ära att bli upplockad på waivers eftersom det innebär att något annat lag vill ha dig och tycker att man är tillräckligt bra. 
– Givetvis var det tråkigt att lämna Denver eftersom vi trivdes så bra där, men det var ett äventyr att få komma till Florida. 

Hade du chansen att vara kvar i Florida?
– Det var lite snack på vårsidan att jag skulle skriva, men jag fick spela väldigt lite i Florida och var en tuff tid. Kanske var det den tuffaste tiden jag hittills upplevt i min karriär. Jag fick inte spela någonting utan bara vara med på sidan. Det var knappt att jag var med och tränade så det blev väldigt frustrerande. 
– Jag såg alla andra spela och göra det bra samtidigt som jag själv satt där vid sidan. Det var en riktigt tuff period. 

Det blev inte mycket spel i Florida för “JJ”. Foto: Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

Knappt träna…?
– Vi var ganska ofta tre målvakter. Är man då inte den som ska spela eller vara med på matcherna får man stå i sarghörnan och titta på, säger 27-åringen med ett lätt skratt och fortsätter:
– Sedan fick jag köra mina grejer efter träningarna. Jag kände mig inte riktigt med i laget på något vis. Jag var med i laget men inte med och spela eller tävla. 

“Känner själv att jag har en bra potential”

Inför säsongen 2022/23 valde Colorado att ånyo skriva kontrakt med Jonas Johansson, men den sista september plockade Arizona upp honom från waivers där Avalanche hade placerat honom. 
– Vi sajnade först med Colorado eftersom vi trivdes bra där och kände igen organisationen. Det kändes lite stabilt. 
– Jag visste att jag skulle behöva gå igenom waivers igen. När vi nu kommit till den här punkten i karriären är det att jag bara vill spela. Som du sa tidigare har jag spelat för lite senaste två säsongerna. Jag vill hitta tillbaka till en vardag där jag spelar vecka ut och vecka in, tycka det är roligt igen. Om det sedan hade varit i AHL eller som det blev nu så spelade inte det någon större roll.  
– Nu är jag i Arizona och det känns superbra. Jag tror att jag har bra möjligheter att få spela här, utvecklas och komma vidare framåt. 

I laget spelar bland andra svensken Patrik Nemeth
– Jag träffade Nemeth och Victor (Söderström, nedflyttad tillfarmarlaget) första dagen då jag kom hit. Jag snackade lite med dom om hur det är här. 

Hur har första tiden varit?
– Den har varit bra. Nu har jag bara hunnit med två träningar och en match (intervju gjord i torsdags), men det är roligt och jag trivs. Vi är ett bra gäng här och målvaktstränaren känns bra. 
– Det är bara att ta små steg en dag i taget, träna bra och försöka spela bra. Sedan får vi se vad det landar i och inte titta för långt fram. 

Jonas Johansson ser fram emot säsongen i Arizona. Foto: Ronnie Rönnkvist

Du har gjort ganska många år i NHL och senaste säsongerna fått sparsamt med speltid, har du känt någon gång att det kanske varit läge att vända hem?
– Tiden i Florida, då jag satt där vid sidan, där tittade vi på alla möjliga alternativ. Samtidigt känner jag själv att jag har en bra potential och kan vara bra på NHL-nivå. Att kunna spela här dagligen och vara riktigt bra. 
– Jag vill ändå inte släppa det och åka hem. Skulle jag åka hem är det inte säkert att jag får någon chans att komma tillbaka. Jag vill fortsätta gnugga samtidigt som jag har ett fantastiskt stöd från vänner och familj. 

Är det den här säsongen du ska få ditt genombrott i NHL?
– Jag vill bara spela och tycka det är roligt. Ha en bra vardag och en riktigt rolig säsong. Det är målet nu. Får jag spela kommer jag tycka det är roligt att gå till träningen varje dag och då kommer det att gå bra. Det är jag helt övertygad om. Jag är taggad till tårna inför den här säsongen, avslutar Jonas Johansson.

 


TV: Mäktiga scener när Jaromir Jagr hyllas i Prag

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 22 mars
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:30 Brynäs - Malmö SHL
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten