Se Söderbloms mål i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Elmer Söderblom imponerar på tränaren – slog till igen

ANNONS

Detroit vände och vann nattens träningsmatch mot Toronto. Elmer Söderblom, som jagar en plats i Red Wings premiärlag, sköt ett av målen i matchen för hemmalaget – och fick efter matchen beröm av huvudtränaren Derek Lalonde.

Det var halvvägs genom den andra perioden som Elmer Söderblom klev fram för sitt Detroit Red Wings i nattens träningsmatch mot Toronto Maple Leafs. Efter att först ha jobbat fast pucken i den offensiva zonen genom en hård forecheck fick Söderblom tag på pucken vid sargen, bröt in mot Maple Leafs-målet och avslutade med en backhand som Ilya Samsonov i bortamålet inte kunde rädda.

Målet var Söderbloms andra under försäsongen med Red Wings och efter 4–2-segern fick han och den tidigare Malmö-spelaren Joe Veleno, som också jagar en plats i Red Wings, beröm av lagets tränare Derek Lalonde.

– Båda gjorde en bra match. Båda killarna reflekterade våra första 30 minuter i matchen, säger Lalonde till klubbens hemsida.

“Börjar få ut det mesta av mitt spel”

Söderblom är själv nöjd med vad han fått ut av försäsongen med Red Wings.

– Jag vill visa mina bästa sidor. Jag tycker att jag börjar få ut det mesta av mitt spel nu, säger Söderblom.

Red Wings-svenskarna Lucas Raymond och Gustav Lindström stod för varsin assist i matchen, medan Rasmus Sandin sköt sitt första mål under försäsongen för sitt Maple Leafs.

Simon Edvinsson lämnade isen poänglös för Red Wings och kommer inte att spela lagets genrep mot Toronto under natten till söndag.

– Jag tror vi har sett tillräckligt (för att ta ett beslut var han ska inleda säsongen). Vi har frågat runt mycket folk här på lägret, säger Lalonde.

Se Söderbloms mål i videospelaren ovan.


Jaromir Jagrs val – svensken som var roligast att spela med

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL