Bildbyrån / Ronnie Rönnkvist
Intervju

Olle Liss om mardrömmen: "40 graders feber i tolv, 13 dagar"

Olle Liss har gjort inledande succé i Djurgården. I en stor intervju med hockeysverige.se berättar han om beslutet att flytta till Stockholm, den misslyckade tiden i Österrike - och coronasmockan som drabbade honom i Björklöven.
– En dag då jag skulle gå på toaletten ramlade jag ihop på toan. När jag vaknade upp, jag minns inte ens hur jag tog mig tillbaka till sängen…Jag hade vält TV:n och grejer. Det var halvkaos.

JOHANNESHOV/STOCKHOLM (Hockeysverige.se)

Efter en trist resa till Österrike valde Olle Liss spel i Umeå för Björklöven. Där hittade han delvis tillbaka till den fina form han hade säsongen 2017/18 som han inledde i Hockeyallsvenskan med Pantern och avslutade den i Tre Kronor. Nu har Liss styrt motorcykeln söder ut och i våras presenterade Djurgården honom som ett av flera starka nyförvärv. Efter två matcher i nya matchtröjan har han svarat för två mål och en assist. 

På det är han poängbäst i laget. 
- Jag tycker att jag fick en riktigt bra utveckling i Björklöven från första dagen jag kom dit. Innan hade jag haft en ganska tung tid nere i Österrike där jag fick kicken, berättar Olle Liss då hockeysverige.se träffar honom för en intervju inne i katakomberna på Hovet i Stockholm. 
- Det var ett tag väldigt oklart vad jag skulle göra. Jag satt fast där nere under nästan en månad innan det hände någonting. Sedan hörde (Per) Kenttä av sig och vi kom överens. ”Fagge” (Joakim Fagerwall), som är här i Djurgården nu, var tränare där uppe då. 
- Jag hann med en träning med laget uppe i Umeå innan första matchen som var mot Västerås borta. Det var in i hetluften direkt och på den vägen var det. Efter det tycker jag att utvecklingen har succesivt gått framåt. Jag har utvecklats både som hockeyspelare och människa. Man tar med sig nya lärdomar varje dag.

Nådde inte hela vägen

Olle Liss har under hela tiden i Umeå trivs bra socialt. 
- Det har varit bra. Jag måste ändå säga att det är väldigt långt norr ut även för en som kommer från Dalarna. Själva staden är supertrevlig. Det finns mycket att hitta på där, är mycket liv och rörelse i stan, bra lagkamrater, bra folk runtomkring som supportar laget och allt det där. 
- Det blir en väldigt familjär känsla även om det är en lite större stad. Jag trivdes bra och det är lätt att trivas där. 

Ni tog er långt som lag varje säsong, men vad fattades för att ni skulle ta steget upp?
- Första säsongen var det egentligen ingenting som fattades. Då blev det bara ett abrupt slut bara. Den säsongen var det i slutspelet så att man skulle få möta ett SHL-lag. Med det laget vi hade, skulle vi fått gått den serien och spelat om en SHL-plats tror jag att vi hade bjudit på en riktig show. Det kändes som vi hade ett riktigt, riktigt bra lag. 
- Andra var corona-säsongen. Det var många konstiga grejer som hände. Uppskjutna matcher och hade någon corona var det karantän för ett helt lag. 

Var det här också det talades om att ni hade spelat en uppgjord match?
 - Ja, just det. Mitt i allt det här. Mot Mora hemma. Vi tog en ganska betryggande 3-0 ledning tio minuter in i matchen. Jag tror att det slutade med att vi förlorade med 8-4 eller någonting. 
- Direkt efter matchen var det möte. Då började man vrida på sig och kolla runt ”vad är det som hänt egentligen?” Jag har svårt att förstå hur något sådant skulle gå ihop. Skulle en, två eller tre i ett lag göra något sådant är det ändå för många som vill vinna. På så sätt tror jag det skulle vara svårt att göra upp matcher. 

Foto: Ronnie Rönnkvist.

Andra säsongen för Olle Liss i Umeå avslutades med att Timrå vann den Hockeyallsvenska finalen mot Björklöven. 
- Timrå var det klart bättre laget. Det måste jag ändå ge dom. Vi vann första och Timrå andra. Sedan blev det ett uppehåll i matchserien på nästan två veckor på grund av coronan. 
- När vi sedan kom tillbaka var det många trötta i laget. Man kan säga att coronan tog ut sin rätt och det var många slitna kroppar. 

“40 graders feber i 12, 13 dagar”

Olle Liss drabbades själv ganska hårt då coronan slog till mot honom. 
- Jag hade nästan 40 graders feber i 12, 13 dagar. En dag då jag skulle gå på toaletten ramlade jag ihop på toan. När jag vaknade upp, jag minns inte ens hur jag tog mig tillbaka till sängen…Jag hade vält TV:n och grejer så det var lite halvkaos. 
- Jag ringde till vår lagläkare så fort jag kunde. Han tyckte att jag skulle ringa efter en ambulans, eller om det var han som gjorde det. Dom kom i alla fall dit och undersökte mig och det visade sig att jag enkelt var uttorkad eftersom jag hade svårt att få i mig mat. 
- Man vet hur det kan vara att ha hög feber en eller två dagar, men låg jag med 40 grader konstant under två veckor. Det kändes som jag aldrig skulle bli bra igen. Och sedan skulle du spela hockey efter det?
- Ja, precis, men jag var inte människa, tyvärr. Det var aldrig att vi fick en riktigt chans där. 
- Nu senast mot HV71 tycker jag att vi stretade emot bra. I sjätte matchen låg vi under med 2-0 inför tredje perioden. Vi kom tillbaka till 2-2 och fick en övertid där Kalle Johansson är ett ribbskott ifrån en ”game seven”. 
- Det är kanske lite klyschigt, men alla vet att vad som helst kan hända i en match sju. Samtidigt var HV71 värdiga vinnare. Dom gick igenom serien på ett bra och betryggande sätt där dom i stort sett ledde från start till mål. 

Om vi backar bandet lite, vad hände egentligen i Österrike när du fick lov att lämna Dornbirner?
- Bra fråga. Jag har funderat på det där både en och två gånger. Jag kände att jag inte fick ut min potential. Nu ska jag inte döma för mycket, men laget jag spelade för var inte så pass lagstarkt att vi kunde vara med i varje match varje kväll. 
- Den känslan tror jag fanns hos fler än mig. Vissa dagar, spelade vi på den bästa nivån vi kunde skulle vi vara glada om höll jämna steg. Det här tog även ut lite av mitt eget spel. Jag fick ändå en stor roll, spelade mycket och hade förtroende, men det blev att jag fick en annan roll. Det blev lite annorlunda spel i och med att vi inte var så slag-starka som vi önskade. 

Nu leker hockeylivet igen. Foto: Bildbyrån.

Var det då skönt att få lämna klubben och återvända till Sverige?
- Både och. Jag vill såklart alltid fullfölja något jag gett mig in på. Med facit i hand och hur situationen var då kom det inte som en chock. Jag tog inte illa upp eller blev förbannad ”varför mig?” Det kändes ändå okej. 

Du måste ändå haft ett ganska starkt självförtroende efter succén i Rögle och Tre Kronor, vad kom det här bakslaget att betyda för just den känslan?
- Det var lite stukat och blev så egentligen redan i Rögle. Som du säger kom jag in i Rögle, gjorde en bra avslutning av säsongen och fick vara med i landslaget. Efter det fick jag göra en hel säsong med Rögle där käpparna i hjulet började komma och självförtroendet svikta. 

“Började hålla för hårt i klubben”

Olle Liss hamnade både längst ut på bänken eller läktaren i en del matcher. 
 - Ja, både och. Ibland var jag 13:e forward. Ibland kom jag in i fjärdekedjan och spelade tre, fyra minuter per match. Sedan var det upp på läktaren…
- Det var många tankar och funderingar varför det blev som det blev. När man börjar fundera för mycket på vad man gör för fel blir det inte bra. Är du en grubblare?
- Ja, mot mig själv är jag nog det. Jag ställer höga krav på mig själv, men kanske inte visar det utåt eller säger det. 
- Jag blir nog mer grubblande och tänkande när jag har en bra känsla och känner att man förtjänar chansen, men den ändå inte kommer samtidigt som man inte får någon bra förklaring. Då blir det tankar på varför och jag börjar gå igenom både det ena och andra. 
- Då började jag tänka för mycket och när jag gick ut på planen började jag hålla lite för hårt i klubban och fastnade lite mer. 

Därför blev det Djurgården

Olle Liss trivdes bra i Umeå och med att spela med Björklöven, trots det hittar vi 29-åringen från Dala-Floda i Stockholm där han den här säsongen spelar för Djurgården. 
- Det var många faktorer som spelade in. Fagervall ringde två eller tre dagar efter vi hade blivit utslagna av HV71 och visade intresse. Han berättade lite om visionen här, hur han tänker, tycker och har för bild av mig i det här laget, så det fanns en kontakt så fort min säsong var slut. 
- Vi hade precis varit i ett brinnande slutspel. Samtidigt var det mycket snack och funderingar ”vad ska den personen göra nästa säsong?”. Under ett slutspel vill jag bara koppla bort allt sådant. Antingen vill jag hade det klart innan annars får jag ta det efter då säsongen är slut. Då slipper jag gå och fundera på sådana grejer när matcherna gäller som mest. Då vill jag ha en rensad skalle. 
- Efter Jocke ringt och berättat en massa började jag fundera och snackade med sambon om alternativen. Skulle vi vara kvar i Umeå eftersom dom också visade intresse.

Joakim Fagervall. Foto: Bildbyrån.

Olle Liss fortsätter:
- Vi drog på semester ganska snabbt eftersom vi kände att vi var värda det efter en lång vinter och en kämpig höst. Under semestern snackade vi igenom allt och alternativen. Inte bara det hockeymässiga. Då föll det till slut på Djurgården och jag är glad att jag skrev på. Jag ska ärligt säga att det känns väldigt bra och jag är positivt överraskad. Lagkamraterna jag har, alla vill dra åt samma håll och är ett väldigt seriöst gäng och ett skönt lag. 
- Vi har roligt tillsammans även om sliter och kämpar som vi gjort under hela sommaren. Med facit i hand känns det väldigt rätt att jag gick hit. 

Dala-Floda och Stockholm är inte riktigt samma sak…
- (Skratt) Nej…

Hur har det varit att flytta hit?
- Klart att det är en liten omställning. Jag har varit runt i lite städer och samhällen, men Stockholm är absolut något annat. Det är storstan på riktigt, om man säger så. 
- Nu har jag ändå tidigare varit här och hälsat på lite vänner och en familj som bott här innan. Jag kan inte säga att jag kunde Stockholm innan, men jag hade lärt mig lite grann. Det har varit kul att hälsa på, men stressen som ska finnas här någonstans och som är för mig en riktig stockholmsgrej är något jag ändå märkt av. Framför allt då jag varit här och hälsat på. Har du kommit in i stressen?
- Det känns lite så eller jag tänker inte på den på samma sätt. Jag tycker själv att jag är ganska lugn utanför isen och försöker inte stressa upp mig i onödan. 

Kan det vara så att det ändå inte är så mycket stress i Stockholm?
- Nej, kanske inte. Det kanske är så att man tänker att det stressigt här bara för att jag hört förut att det ska vara så. 
- Stockholm är en fantastisk stad. Här finns alla möjligheter att göra olika saker, god mat och det finns hur många restauranger som helst. Du kan göra i stort sett vad du vill när du vill. 

Åker du hoj här i stan?
- Det blev någon runda, men nu har jag ställt in den för säsongen. Det börjar bli kallt. Vi får se till våren när det blir över 10-15 grader igen. 

Olle Liss med hojen. Foto: Ronnie Rönnkvist.

“Vet vad jag får av honom”

Jag upplever att du fått en ganska stor roll i laget, stämmer den känslan?
- Ja, absolut. Det är en av parametrarna till varför jag gick hit. Jag känner Jocke sedan tidigare och han mig. Jag vet vad jag får av honom och han vet vad han vill få av mig. 
- Det blir en trygghet. Om jag ska lita på honom vill jag också visa att han kan lita på mig med det förtroendet. Någonstans förtjänar man sin speltid och förtroendet man får ute på isen. Det där är ömsesidigt. 

Gruppen ni har där har ni hemvändare från NHL, KHL, Schweiz och så vidare, hur skulle du beskriva gruppen?
- Jag tycker det är ganska häftigt att se den här gruppen. Vi har ett ungt lag med många lovande juniorer som är med, visar upp sig och är några av dom bästa i hela Sverige i sin årskull. Sedan har vi dom rutinerade och som varit borta och nu är tillbaka. Exempelvis (Marcus) Krüger. Jag vet inte hur många säsonger och matcher i NHL han gjort. Två Stanley Cup-vinster väger ganska tungt. 
- Sedan har vi (Daniel) Brodin, (John) Norman och dom här killarna. Alla dom har skapliga meritlistor. Ändå har dom kommit hem hit och verkligen vill det här. Dom är inte här för att bara komma hem, vara skön och spela av sista åren. Det känns som dom är mest drivna i hela laget. Ställer dom höga krav på er andra?
- Ja, det gör dom, men vi alla ställer krav på varandra. Det tror jag också är anledningen till att vi har en så hög arbetsmoral. Man ser att det inte spelar någon roll vem du är utan alla gör jobbet. Då gör du själv också jobbet. Ingen kommer undan eller försöker smita. 
- Dom som inte vet eller kanske inte har spelat i Hockeyallsvenskan tidigare, har dom inte lärt sig ännu så kommer dom få redan på inom kort att det inte går att spela på halvfart eller tro att bara för man har ett bättre lag på pappret är det bara gå ut och vinna matcher. 
- Det är en så pass liten skillnad mellan botten och toppen i den här ligan så är du inte påslagen åker man på stryk. Så enkelt är det, avslutar Olle Liss. 


TV: Krüger om att vara tillbaka

Matchrapporter: Tre poäng till Björklöven efter avgörande i slutperioden mot Västervik David Blomgren och Mika Ounasvuori matchvinnare när Djurgården besegrade Tingsryd Ryck i sista perioden avgjorde för Bik Karlskoga hemma mot Björklöven Djurgården vann hemma mot Mora Seger för Modo Hockey i tidiga seriefinalen mot Björklöven

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 03 december
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
19:45 Zürich - Bern National League
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL
söndag 04 december
01:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Boston Bruins - Colorado Avalanche NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks NHL
01:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
04:00 Calgary Flames - Washington Capitals NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes NHL
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Luleå - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten