Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Johan Alm och Djurgården är överens

ANNONS

Djurgården förstärker laget. Backen Johan Alm är klar för laget och debuterar redan i kväll.
– De senaste åren har varit lite sönderryckta för honom på grund av en skada, men han är nu fullt återställd och vi ser fram emot att få in honom i truppen, säger sportchef K-G Stoppel till Djurgårdens hemsida.

SM-guldvinnande Johan Alm kommer närmast från spel i Oskarshamn. Han har dock haft tre väldigt skadefyllda säsonger bakom sig, och bara spelat 18 matcher under de tre åren. Säsongen 20/21 spelade han inte alls.

Nu kommer han av allt att döma göra sina första hockeyallsvenska matcher sedan säsongen 11/12. 30-åringen är nämligen klar för Djurgården på ett kontrakt som gäller resten av säsongen.

– Det har pågått en diskussion med Johan över en längre tid, egentligen sen i somras. Johan har under den här tiden utvärderat sina olika alternativ och även tackat nej till ett antal SHL-anbud. Vi är väldigt glada att han till sist såg oss som det bästa alternativet för honom, berättar sporcthef K-G Stoppel.

Djurgården saknar backarna Cameron Schilling och Stefan Elliott, som ansluter till laget senare under säsongen.

Johan Alm har Skellefteå AIK som moderklubb och var också med och vann två SM-guld med klubben. Totalt har det blivit 281 SHL-matcher.


TV: Krüger om att vara tillbaka i Djurgården



 

Den här artikeln handlar om: