Victor Ejdsell och Henrik Björklund hade all anledning att le.
CHL

Färjestad krossade Villacher – vann med 7-0 i CHL-premiären

Det blev en promenadseger för Färjestad i sin första tävlingsmatch för säsongen.
FBK vann skotten med hela 60-10 och tog hem matchen med 7-0 mot österrikiska Villacher efter att både tre spelare blivit tvåmålsskyttar.

De regerande svenska mästarna Färjestad inledde sin säsong på allvar under sena fredagskvällen då de ställdes mot österrikiska Villacher i Champions Hockey League för den första tävlingsmatchen 2022/23.

FBK inledde då på bästa möjliga sätt genom att ta en lätt seger med 6-0 efter att även ha vunnit skotten med hela 60-10.

Redan efter 25 sekunder tog hemmalaget ledningen då pucken styrdes in i nät via lagkaptenen Linus Johansson. Färjestad dominerade fullständigt i den första perioden och vann skotten med hela 15-0. De hade även en tvåmålsledning efter 20 spelade minuter då Victor Ejdsell blev målskytt efter ett läckert “klapp-klapp-spel”.

Tre tvåmålsskyttar

När Färjestad fick spela powerplay i början av den andra perioden så utökades ledningen ytterligare och återigen var det Ejdsell som höll sig framme. Han sköt ett skott som överraskade målvakten i Villacher och 3-0 var ett faktum.

Bortalaget kom in i matchen lite mer och fick några skott på mål men det var ändå Färjestad som hade kontroll på matchen och kunde göra 4-0 när Henrik Björklund styrde in pucken i nät vilket dödade matchen.

I den tredje perioden handlade det mest om att spela av matchen men med knappt sex minuter kvar att spela så kom 5-0 då Per Åslund kom i ett fritt läge och lade upp pucken högt i nättaket.

Bara en minut efter Åslunds mål satte Färjestad 6-0 och den här gången var det Linus Johanssons tur att bli tvåmålsskytt då han skickade in ett direktskott i kassen.

Färjestad skulle även få en tredje tvåmålsskytt då Henrik Björklund petade in en puck i absolut sista sekund för att fastställa en förkrossande seger i första tävlingsmatchen. Nye målvakten Matt Tomkins fick då även hålla nollan – även om han bara fick tio skott på sig.

Färjestad – Villacher 7–0 (2-0,2-0,3-0)

Färjestad: Linus Johansson 2, Victor Ejdsell 2, Henrik Björklund 2, Per Åslund.