Helge Grans.
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån
JVM 2022

Helge Grans inför USA-matchen: "Får inte göra samma misstag"

ANNONS

USA har imponerat i gruppspelet och gjort 19 mål på tre matcher. Nu ska Helge Grans och hans lagkamrater i Juniorkronorna sätta stopp för den amerikanska offensiven.
– Vi får inte göra samma misstag som mot Österrike, säger backen Helge Grans.

EDMONTON (HOCKEYSVERIGE.SE)

5–1 mot Tyskland.
7–1 mot Schweiz.
7–0 mot Österrike.

USA har kört över motståndet i JVM-gruppspelet än så länge. Med sina 19 mål är laget bara trumfade av hemmanationen Kanada (21) när det kommer till offensiv produktion och i laget finns spetsspelare som Logan Cooley (draftad som tredje spelare totalt i sommarens NHL-draft av Arizona), Thomas Bordeleau (som spelat nio NHL-matcher med San Jose) och lagets skyttekung Carter Mazur.

En tuff utmaning väntar Helge Grans och det svenska laget, med andra ord.

– Det handlar mycket om oss själva. Vi får inte göra samma misstag som mot Österrike, utan vi måste vara fullt redo hela tiden och minska misstagen, säger Grans till hockeysverige.se.
– Vi ska fokusera på vår prestation. Vi vill spela enklare och snabbare.

“Godkänd än så länge”

20-årige Grans har stått för två poäng (0+2) på de två inledande gruppspelsmatcherna och har snittat uppemot 20 minuters istid i dessa matcher.

– Jag tycker att det har gått helt okej för egen del. Det behöver fortfarande bli bättre, men jag försöker bara göra mitt jobb så bra som möjligt och allt som allt så är min insats ändå godkänd än så länge, säger Grans.

Att USA är den största värdemätaren för Juniorkronorna så här långt i årets JVM råder det inga tvivel om.

– Det ska bli jättekul att möta USA för att se hur de är och hur bra vi kan spela mot dem. Det ska bli väldigt kul, säger Grans.

Vid seger så kopplar Juniorkronorna ett järngrepp om gruppsegern i grupp B och skulle således kunna få en mer gynnsam lottning i kvartsfinalen.

Är det något ni har i bakhuvudet inför den här matchen?
– Nej, så långt tänker vi inte. Vi tänker bara dag för dag, match för match.


TV: Så gick det till när Vancouver draftade Lekkerimäki

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL