Jacob Trouba & Ryan McDonagh.
Foto: Bildbyrån
NHL

Jacob Trouba blir Rangers första officiella kapten sedan 2018

ANNONS

New York Rangers har inte haft någon officiell lagkapten sedan 2018 då Ryan McDonagh trejdades till Tampa. Enligt uppgifter är den officiella ersättaren nu klar. Jacob Trouba. 
– Han har varit väldigt viktig för gruppen, sade Strome till The Athletic i juni. 

När Ryan McDonagh trejdades från New York Rangers till Tampa Bay Lightning 2018 hade han haft rollen som lagkapten i storstadslaget under fyra säsonger. Sedan dess har klubben inte haft någon officiell kapten, fram tills nu. 

Enligt ESPN:s Kevin Weekes ska Jacob Trouba nu ta över som kapten för Rangers. Den 28-årige backen har representerat klubben under två och en halv säsong. 

Trouba var även en av de sex spelare som klubben meddelade var alternativ till kaptener under den föregående säsongen. Nu får han ansvaret som ensam kapten. 

"Den som sticker ut"

Ryan Strome som nyligen lämnade Rangers för spel i Anaheim Ducks berättade för The Atheltic i juni att Trouba är väl lämpad för rollen. 

– Vid några av grejerna utanför isen har han klivit fram för laget. Det är inte det enklaste jobbet, men han gör det. Han har en bra röst som alla lyssnar på. Vi har flera bra ledare och han är den som sticker ut bland dem. Han har varit så bra för oss. Alla ser vad han gör på isen, men i omklädningsrummet och utanför rinken har han varit väldigt viktig för gruppen, sade Strome till The Athletic.


TV: Buffalotalangens hyllning till Sverige

Den här artikeln handlar om: