Greg Parks
Old School Hockey

Old School Hockey - Greg Parks

För drygt sju år sedan kom chockbeskedet att den tidigare stjärnspelaren Greg Parks avlidit, endast 48 år gammal.. Som en hyllning till denne kanadensiske gentleman repriserar vi här vår Old School Hockey-intervju med honom från 2010.
– Han var en riktig snajper, har Tomas Jonsson berättat för Arbetarbladet.

Greg Parks var kanadensaren som kom som en relativt okänd spelare från New York Islanders till Leksand säsongen 1992/93. Där spelade han totalt tre säsonger men gjorde sig även mycket populär både i Brynäs och i Björklöven där han gjorde en säsong i vardera klubb. Sin sista säsong som spelare gjorde Parks 2003/04 då han spelade för Oji i den asiatiska och japanska ligan. Där spelade han blannd annat med svensk-japanen från Tällberg, Shin Yahata Larsson. Parks hade för övrigt varit lagkamrat med Yahata Larsson i Leksand säsongen 1992/93.

Senaste säsongerna har han dock varit aktiv som coach hemma i Alberta.
– Jag har coachat St. Albert Steel i juniorligan här i Kanada under sju säsonger men hoppas att kanske coacha ett lag i Europa framöver, Leksand vore ju en dröm exempelvis, skrattar Parks.
– Jag har fått chansen att spela i NHL, elitserien, flera andra länder och i en OS-final så nu vill jag dela med mig av mina erfarenheter och kunskaper till yngre spelare.

Du kommer från Edmonton, Alberta och har Edmonton Jaycees som moderklubb. Hur stor är egentligen hockeyn i din hemstad?
– Den är väldigt, väldigt stor. Vi har ju Edmonton Oilers i NHL men även Oil Kings i WHL och tre lag i juniorligan varav Steels var ett av dem lagen. Nu heter det laget Whitecourt Wolverines.
– Edmonton är ganska likt Leksand vad det gäller intresset för ishockeyn. Visserligen är Edmonton en större stad men alla här är intresserade och pratar hockey. Jag var runt fem år då jag började åka skridskor och spela hockey. Sedan rullade det på och all fritid var man på uterinken och åkte, lekte och spelade matcher. Så att jag blev hockeyspelare var väl inget konstigt direkt.

Då kom genombrottet

Under Parks uppväxt var Edmonton Oilers NHL mest framgångsrika lag och stod för en helt ny form av hockey. Wayne Gretzky, Mark Messier med flera införde en teknisk och mer taktisk ishockey.
– Min farfar hade säsongskort på Oilers matcher så vi var ofta och där och tittade. Oilers slogs då med New York Islanders, med Tomas Jonsson, Anders Kallur, Stefan Persson och Mats Hallin i laget, om att vinna Stanley Cup. De matcherna glömmer jag aldrig.

Inför säsongen 1983/84 lämnar Greg Parks Edmonton Jaycees för spel tillsammans med blivande NHL-stjärnorna Gary Shuchuk och Don Barber i St. Alberta Saints. Första säsongen svarar han för 75 poäng på 58 matcher. Året efter får Parks sitt stora genombrott då han gör hela 110 poäng på 48 matcher.
– Det var ett väldigt bra år och jag blev utsedd till MVP i AJHL, så visst var det ett genombrott för mig. Det var mitt sista år som junior och året därefter så kom jag in på Bowling Green State University där jag gick under fyra år.

Hur mycket tid är hockey och hur mycket tid är skola på de här idrottsuniversiteten? 
– Jag tycker att man hade en bra balans mellan skola och ishockey. Visst var det viktigaste själva skolarbetet. Men varje eftermiddag hade vi träning och sedan låg matcherna på fredagar och söndagar. För mig fungerade det riktigt bra och det var en väldigt rolig tid.

Greg Parks 5
NHL-debuten skedde i Islanders.

Innan du kom till Leksand så spelade du i AHL och NHL där det bland annat blev 23 matcher för New York Islanders. Vad minns du bäst av din NHL-debut?
– Det var ett riktigt äventyr. Jag blev uppkallad från farmarligan där jag spelade för Capital District. Vi skulle spela mot Winnipeg Jets och jag gjorde faktiskt mitt första och enda mål i NHL, så den dagen kommer jag aldrig att glömma.

 

Hamnade i Leksand

Inför säsongen 1992/93 kom Greg Parks till Leksand, men redan tre år tidigare hade han spelat en säsong i finska ligan.
– Det stämmer. Jag spelade en säsong i Oulu Kärpät. Jag hade gått ut universitetet och ska jag vara ärlig så var Oulu det enda jobb jag fick som hockeyspelare just då. Men jag fick sparken innan jul för Kärpät hade en äldre rysk spelare som fungerade ganska bra och då ville de ta dit en till (Canada Cup-spelaren Alexander Skvortsov) så jag fick åka hem.
– Det var med facit i hand bra för mig eftersom jag fick kontrakt med New York Islanders organisation och fick spela först för Johnstown Chiefs och sedan för Springfield Indians i AHL.

Vad visste du om Leksands IF innan du reste till Sverige?
– Jag visste lite sedan jag spelade i Oulu, men sedan var det framför allt Wayne Fleming som talade sig varm om Leksand. Han berättade hur vackert det var i Leksand och hur trevliga människorna var där och att laget spelade en fantastiskt bra ishockey. Sedan var det skönt att det inte skulle vara så långa avstånd mellan allt som det var i New York.

Hade du någon kontakt med din kompis från Springfield och New York Islanders, Richard Kromm, som var i Leksand två säsonger innan dig?
– Jo då, och han sa ungefär samma saker som Wayne och tyckte att jag skulle åka om jag fick chansen. ”Rich” hade bara gott att säga om sin tid i Leksand.

“Den matchen glömmer jag aldrig”

fleming
Wayne Fleming.

Wayne Fleming var delaktig i värvningen av dig till Leksand och du hade honom som tränare i två säsonger. Vad kom han att betyda för dig? 
– Han var självklart en bra ledare men framför allt så kom Wayne och hans familj att bli goda vänner med min familj. Det är ganska tufft att komma över till Europa så jag tror vi kom att stötta varandra på ett bra sätt och vi visste att om vi båda gjorde ett bra jobb så skulle det säkert gå bra för Leksand också.

Du spelade totalt tre och en halv säsong i Leksand (1992-1994, 1999-2001). Vilken kom att bli din största framgång med klubben?
– Första säsongen jag var i Leksand och vi spelade en direkt avgörande match i december om vi skulle klara oss ifrån att spela i allsvenskan efter jul. Vi mötte HV71 på bortaplan och vann med 3-2 och jag gjorde ett mål och en assist i en kedja med Jarmo Mäkitalo och Jonas Bergqvist. Den matchen glömmer jag aldrig.

Under åren du spelade i Leksand, vem var enligt dig, klubbens viktigaste spelare? 
– Tomas Jonsson! Han var inte bara en fantastiskt bra back utan han var en stor ledare både på och vid sidan av isen. Vi andra såg självklart upp till honom eftersom han hade erfarenhet från New York Islanders och som Stanley Cup-mästare.
– Tomas är 6-7 år äldre än jag och hade slutat i Islanders när jag kom dit så vi spelade aldrig ihop där. Men som jag sa tidigare så såg jag honom spela mot Oilers när jag var yngre.Greg Parks

Tomas Jonsson har även han hyllat Parks tillbaka.
– Han var en riktig snajper. Det var lite typiskt kanadensiskt att skjuta på allt. Han behövde inte någon stor chans för att göra mål. Han var en stor del i den framgång vi hade i Leksand på den tiden, har Jonsson sagt till Arbetarbladet.

Greg, hur var det att leva och bo i Leksand, jag antar att det var en del kontrast mot New York som du bodde i innan du kom över?
– Det var perfekt att bo i Leksand för mig och min familj vid den här tiden. Min dotter Page var bara fyra veckor när vi kom och flyttade in i Roger Johansson lägenhet på Lissmohedvägen uppe vid Moskogen. Leksand var ett lagom stort samhälle och inga längre ”roadtrips” med laget utan man kom hem varje kväll så jag måste säga att jag trivdes fantastiskt bra i Leksand.
– Leksand kom att betyda en stor del för mig i mitt hockeyliv, kanske var det mina bästa år. Jag följer allt som händer i Leksand via internet och tycker det är jättetråkigt att man ligger i andraligan numera.

Fick nytt NHL-kontrakt

Efter två mycket framgångsrika säsonger i Leksand flyttade Parks till tyska Krefeld.
– Jag lämnade Leksand för att spela i NHL för St. Louis Blues. Men eftersom det var lockoutsäsong i NHL spelade jag ingenting före januari. Det var ju deras general manager Ron Caron som ville ha dit mig. Men han fick sparken under säsongen och Mike Keenan kom dit i stället. Jag kände ganska snabbt att jag inte ingick i hans och klubbens planer. Så jag sökte en ny klubb i Europa och då blev det Krefeld.
– Det var ju aldrig så att jag ville lämna Leksand för att jag inte trivdes i klubben eller i byn utan det var för att jag fick NHL-kontrakt.

Greg Parks 001
Greg blev en stor profil också i Brynäs.

Det blev även en säsong för Brynäs där han kom att vara med om att hålla kvar laget i elitserien efter att man hamnat i Allsvenskan efter jul.
– Jag pratade med Leksand som hela tiden har varit mitt förstaval och dessutom var Wayne Fleming fortfarande kvar i klubben då. Men Leksand hade just värvat ”Masken” (Anders Carlsson) så det fanns ingen plats för ytterligare en center i laget. Då hörde Brynäs av sig och det var en rolig säsong även det men det går inte att jämföra med Leksand för åren där är mina bästa som hockeyspelare.

Efter säsongen i Brynäs så blev det spel i Schweiz där Greg Parks kom att vara en av ligans bästa forwards under tre säsonger.
– Åren i Schweiz var väldigt bra dem med. Vi bodde i en lite ort som hette Langnau och där det var lika lugnt som i Leksand. Hockeyn var väl ganska bra men det gick inte att jämföra med den hockey som vi spelat med Wayne Fleming i Leksand.

Hur kom det sig att du återvände till Leksand inför säsongen 1999/00?
– ”Ollie” Öst ringde och frågade om jag var intresserad av att komma tillbaka. Jag tvekade aldrig då jag fick den här möjligheten att spela i Leksand så jag tackade ja på en gång.
– Men det blev inte som jag hade förväntat mig och jag fick väldigt dåligt med istid det andra året. Sedan hade inte jag och Tommy Sandlin samma syn på hockey så det var nog bäst för både Leksand och mig att jag bytte klubb. Tråkigt men så kan det bli ibland.

Spelade den legendariska OS-finalen

De två sista åren som aktiv spelade du i den asiatiska ligan för Oji.
– Det var väldigt annorlunda år. Hockeyn var inte speciellt bra och coachningen var väl inte riktigt som den borde. Allting runt hockeyn var även det mycket annorlunda men det var en väldigt kul upplevelse och erfarenhet för både mig och min familj.

Greg Parks 8(1)
Den legendariska OS-finalen 1994.

Vid OS i Lillehammer 1994 fanns Greg Parks med det Team Canada som förlorade finalen efter en gastkramande straffdramatik där Tommy Salo blev stor hjälte då han räddade Paul Kariyas avgörande straff.
– Jag hade spelat tre eller fyra turneringar med Team Canada innan OS. Bland annat i Sweden Hockey Games i Globen två år i rad. Men jag trodde väl inte att jag skulle komma med till OS. Sista omgången i elitserien innan OS var tio dagar innan turneringen startade i Lillehammer. Efter den sista matchen, som var mot Västerås, ringde en ledare från kanadensiska förbundet och sa att man var missnöjd med det landslag som var aktuellt för OS. Jag fick frågan, liksom några tidigare NHL-spelare, i fall vi ville spela OS för Kanada.
– Tyvärr förlorade vi finalen mot Sverige, vilket var en stor besvikelse.

Hann du med att träffa dom övriga sex Leksandsspelarna vid sidan av OS-matcherna?
– Nej, inte så att vi hann umgås. Alla lag är så pass fokuserade på att göra sin turnering så bra som möjligt. Då blir det ingen tid över att umgås med andra än sina landsmän.

Vad är så speciellt med ett olympiskt spel?
– Mycket! Framför allt så är alla tävlingar väldigt spännande då man inte bara tävlar för sig själv utan även för sitt land. Spelen i Lillehammer var givetvis väldigt stora för oss hockeyspelare. Men det går inte att jämföra med spelen som gick här borta i Vancouver. Allt kring hockeyn har blivit så mycket större och bevakningen mycket mer intensiv sedan proffsen kommit med i spelen.
– Sedan var man väl lite naiv när man åkte till Lillehammer och trodde att det skulle vara som att spela vilken match som helst. Så var det naturligtvis inte.

Var har du silvermedaljen idag? 
– Här hemma i huset. Jag tittar faktiskt på den just nu och jag önskar verkligen att det hade varit en guldmedalj i stället (skratt).

“Missade ju min straff…”

Vad minns du bäst från själva finalen?
– Straffarna! Jag missade ju min. I den sista matchen innan OS spelade vi ju mot Västerås där Tommy Salo stod och jag hade gjort två mål på honom då. Jag räknade med att ha ett litet övertag. Jag slog alltid mina straffar i elitserien högt upp på plockhandssidan. Men jag räknade med att någon av mina lagkamrater i Leksand hade berättat det för Salo, så jag ändrade straff och misslyckades.
– Alla sa att det var nervöst att slå straffar hemma i elitserien. Men har man varit med och slagit straffar i en OS-final så förstår man vad nervös är. Det är nog något av det värsta jag har varit med om, skrattar Parks.
– Sverige vann som sagt var finalen efter (Peter) Forsbergs straff och Salos räddning. Samtidigt som
jag var väldigt besviken över att vi förlorade finalen så var jag väldigt glad för Niklas Eriksson, Jonas Bergqvist, Roger Johansson, Magnus Svensson och Tomas Jonssons skull att det blev just Sverige och inget annat land som vann guldet.

Greg Parks 1
Arkivbild.

Här skulle samtalet med Greg Parks ha slutat men i stället börjar en utfrågning av mig där jag får berätta allt om vad som händer i Leksand, Brynäs och Björklöven. Hur går det för lagen? Spelar Janne Huokko fortfarande hockey?
– Det är många år sedan jag senast var i Leksand (då med Björklöven) men jag minns verkligen åren i Leksand som min bästa tid som hockeyspelare. Det var ju under de här åren som jag blev landslagsspelare för Team Canada.
– Familjen fick väldigt många fina vänner som vi nu tyvärr har tappat kontakten med. Det blir ju lätt så när man bor så långt ifrån varandra.
– Men säg hej till alla hemma… jag menar i Leksand och hälsa att vi tänker ofta på er. Hälsa även till alla mina vänner i Umeå och Gävle. Jag trivdes fantastiskt bra där också.

Greg Parks blev 48 år.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 25 september
13:00 Luleå - Brynäs SDHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
16:00 Djurgården - Linköping SDHL
16:10 SDE - Göteborg SDHL
20:00 Washington Capitals - Buffalo Sabres NHL
00:00 Edmonton Oilers - Winnipeg Jets NHL
måndag 26 september
03:00 Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights NHL
01:00 New York Rangers - New York Islanders NHL
tisdag 27 september
19:00 Skellefteå - Färjestad SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Brynäs - Örebro SHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten