Sebastian Aho och Robin Salo.
Foto: USA TODAY Sports
NHL

Sebastian Aho och Robin Salo förlänger med New York Islanders

ANNONS

New York Islanders ser ut att behålla flera av sina breddspelare. 
Enligt CapFriendly förlänger då både svenske Sebastian Aho och finske Robin Salo och skriver nya tvåårskontrakt med “Isles”. 

Efter NHL-draften skiftar nu klubbarnas fokus till att förlänga kontraktet med blivande free agents. En av de klubbarna är New York Islanders och enligt CapFriendly.com har “Isles” registrerat sju nya kontrakt under natten. 

Två av dem är då tidigare stjärnbackar i SHL då svenske Sebastian Aho och finske Robin Salo båda skriver nya tvåårskontrakt med Islanders.

Sebastian Aho lämnade Skellefteå 2017 och efter att ha kämpat i AHL några år ser han nu äntligen ut att ha fått en plats i NHL. De senaste två säsongerna har 26-åringen nämligen enbart tillhört NHL-truppen och den här säsongen blev det tolv poäng på 36 matcher för Umeåsonen.

Ahos nya avtal med Islanders är ett envägskontrakt värt 825 000 dollar per säsong de kommande två åren. 

Robin Salo värvades till Örebro 2020 och etablerade sig sedan som en av SHL:s bästa tvåvägsbackar innan han lämnade för New York förra året. Under sin första säsong i Nordamerika blev det 40 matcher i AHL och 21 NHL-matcher där Salo stod för fem poäng. 

Den 23-årige finländaren skriver nu ett envägskontrakt värt 800 000 dollar per säsong de kommande två åren. 


TV: Calle Odelius draftad av New York Islanders

Den här artikeln handlar om: