Ebba Svensson Träff fick släppa sex puckar bakom sig.
Foto: Joe Toth/OIS
U18-VM Dam 2022

Sverige överkörda i JVM-premiären

ANNONS

Det svenska juniorlandslaget fick ingen rolig start på JVM-turneringen. I natt föll svenskorna i premiären mot värdnationen USA med klara 6–1.
– Det var en tuff förstamatch för oss, säger förbundskapten Madeleine Östling till IIHF:s hemsida.

Det svenska U18-landslaget inledde under natten till tisdag, svensk tid, JVM-turneringen i Madison, USA, med ett möte med värdnationen USA. Det svenska laget fick en riktig mardrömsstart på matchen med ett insläppt mål redan efter tre minuters spel och efter den första perioden hade laget ett 0–4-underläge att handskas med.

Madeleine Östlings landslag stoppade blödningen i resten av matchen och kunde i slutändan hålla nere siffrorna till 1–6. Det svenska målet gjorde av MoDo-forwarden Ebba Hedqvist i den tredje perioden.

– Det var en tuff förstamatch för oss, säger förbundskapten Madeleine Östling till IIHF:s hemsida.
– Vi visste att USA skulle vara bra, men de höll en väldigt hög nivå. De spelar med en hög fart. Vi var inte alls redo i den första perioden, så det var en liten process för oss under matchen. Det startade väldigt dåligt, men blev bättre i den andra perioden. I den tredje perioden kunde vi faktiskt vara med och tävla.

Redan säkrat kvartsfinalspel

Ebba Svensson Träff vaktade det svenska målet och räddade 41 av 47 skott i matchen.

Klockan 23:00 i kväll ställs Sverige mot Kanada, innan det svenska laget avrundar gruppspelet genom ett möte med Finland under natten till fredag, svensk tid. I och med Rysslands uteslutning från JVM-turneringen i Madison så har det svenska landslaget flyttats upp till A-gruppen, vilket innebär att laget redan på förhand har säkrat sin plats i kvartsfinalen.

Sverige – USA 1–6 (0–4, 0–1, 1–1)
Sverige: Ebba Hedqvist.
USA: Cassandra Hall (2), Lail Edwards, Jose St. Martin, Elyssa Biederman, Tessa Janecke.


TV: Zibanejads skottskola

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL