Igor Sjetsjorkin.
Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports
NHL

Igor Sjetsjorkin historisk – två assists i en slutspelsmatch

ANNONS

Piskade att vinna – då är Igor Sjetsjorkin som bäst. 
I nattens match räddade han 37 skott och stod för två assists – och är den blott femte målvakten i NHL:s historia med två assist i en slutspelsmatch. 

Kniven mot strupen och piskade att vinna för att säsongen inte ska ta slut – då gör Igor Sjestjorkin en jättematch för att se till att New York Rangers tvingar fram en sjunde och avgörande match. 

Han räddade 37 skott i nattens match när Rangers vann med 5-2 mot Carolina Hurricanes – men den ryske stjärnmålvakten utmärkte sig inte bara på grund av sina räddningar.

Sjetsjorkin noterades även för två assists i matchen och han är därmed den blott femte målvakten i NHL:s historia med flera assists i en och samma slutspelsmatch. De tidigare fyra som lyckats med bedriften är Pekka Rinne (2017), José Théodore (2004), Tom Barrasso (1993) och Grant Fuhr (1991).

”Jag lämnar ju bara över pucken”

Själv ville han dock inte ta åt sig någon kredd för att ha lyckats med bedriften.  

– Det var minst sagt en viktig match, vi var tvungna att vinna och det gjorde vi också. Om de två assisten… Om jag ska vara ärlig så var det killarna som gjorde allt jobb åt mig. Jag lämnar ju bara över pucken och sedan levererar dem med vad de behöver göra, säger Sjetsjorkin efteråt. 

Nu väntar en sjunde och helt avgörande match för att bestämma vilket lag som ska ta sig till konferensfinal där Tampa Bay Lightning. “Game seven” i serien spelas i Raleigh, Carolina under natten mellan måndag och tisdag. 

New York Rangers – Carolina Hurricanes 5–2 (2-0,2-2,1-0) 

New York: Filip Chytil 2 (4), Tyler Motte (2), Mika Zibanejad (7), Artemij Panarin (4). 
Carolina: Brady Skjei (1), Vincent Trocheck (5). 

3-3 i matcher.


TV: Chris Abbott erkänner: Hejar på Sverige

Den här artikeln handlar om: