Väsby förlorade mot Dalen

Seger för Dalen borta mot Väsby

Dalen vann mot Väsby på bortaplan i Kvalserie HockeyAllsvenskan. Segersiffrorna skrevs till 3-2 (0-1, 1-1, 2-0).

Gustav Salmi-Lilja stod för Dalens avgörande mål 17.15 in i tredje perioden.

Väsby tog ledningen efter 17.53, genom Adam Falk på pass av Pontus Karlsson och Rasmus Sörgardt. Efter 3.57 i andra perioden nätade Martin Thörnberg, på pass av Kalle Holm och Jesper Thörnberg och kvitterade för Dalen.

Väsbys Rasmus Sörgardt gjorde 2-1 efter 5.59 framspelad av Elias Lindström och Adam Falk.

17 sekunder in i tredje perioden nätade Dalens Gustav Salmi-Lilja på pass av Jesper Thörnberg och Martin Thörnberg och kvitterade för Dalen.

Efter 17.15 slog Gustav Salmi-Lilja till åter igen framspelad av Emil Larsson och avgjorde matchen. Salmi-Lilja fullbordade därmed lagets vändning. Det fastställde slutresultatet till 2-3.

Väsby har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Dalen har tre vinster och och två förluster.

Väsby har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter fem spelade matcher. Dalen har åtta poäng.

I nästa match möter Väsby Hudiksvall Hockey borta och Dalen möter Östersunds IK borta. Båda matcherna spelas måndag 18 april 16.00.