Strauss Mann
Bildbyrån
SHL

Sex spelare lämnar Skellefteå efter uttåget

ANNONS

Skellefteås uttåg ur slutspelet avslutar deras säsong och sätter igång “vårstädningen” av truppen. Klubben meddelar nu på sin hemsida att sex spelare får lämna. 

Skellefteås säsong tog slut i måndags när de förlorade sjätte kvartsfinalmötet mot Färjestad. Nu börjar klubben planera för nästa säsong. Första steget blir att göra sig av med spelare. Klubben meddelar därför att sex spelare lämnar inför nästa säsong.

Bland spelarna finns Strauss Mann som kom till klubben inför säsongen och har varit en succé under sin första tid i Sverige. Den 23-årige målvakten kom till Skellefteå direkt från college och har under säsongen visat att han kan vara en av ligans bästa målvakter, åtminstone om man kollar på statistiken. 

Kontraktet som Mann hade var endast över denna säsong och någon förlängning blir det alltså inte. 

Inte med på listan

Utöver Strauss Mann lämnar även Oscar Eriksson, Michael Kapla, Adam Wilsby, Jayce Hawryluk och Stefan Loibll. 

Adam Wilsby skrev redan under gårdagen NHL-kontrakt med Nashville och Michael Kapla bekräftade nyligen själv att han kommer spela för Rögle nästa säsong. 

Hawryluk och Loibl värvades på inför säsongen och var från början endast tänkta att fylla roller denna säsong innan klubben kunde göra klart med andra hemvändare.

Noterbart är att Adam Mascherin som kom till klubben under säsongen inte finns med på lista över spelare som tackas av. Även hans kontrakt går ut till sommaren, men kanske ligger det redan ett kontrakt på bordet. 


TV: Det talar för Luleå i slutspelet

Den här artikeln handlar om: