Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Rasade ihop – efter svenskarnas mål

ANNONS

Mål från Carl Grundström och Adrian Kempe gav Los Angeles en betryggande 3–0-ledning mot Minnesota Wild. Därefter rasade allt samman för Kings – som tappade ledningen till en 3–6-förlust.
– Jag är väldigt besviken, säger tränaren Todd McLellan till NHL.com.

Allt började så bra för Los Angeles Kings i nattens möte med Minnesota Wild, då finländaren Rasmus Kupari gav bortalaget ledningen redan efter en och en halv minuts spel. Därefter lyckades både Carl Grundström och Adrian Kempe skriva in sig i målprotokollet, då svenskarna utökade Kings ledning till 2–0 och 3–0.

För Grundström var det hans nionde mål för säsongen, medan Kempe noterades för säsongens 32:a fullträff.

Efter svenskmålen var det emellertid det roliga slut för Kings. Innan den första perioden var över hade Wild reducerat matchen till 2–3 och i mittperioden lyckades hemmalaget gå ifrån till en 5–3-ledning mot ett närmast lamslaget bortalag. 

Kempes mål blev väckarklockan

Wild vann till slut matchen med 6–3.

– När man går upp i en 3–0-ledning på bortaplan så finns det ingen anledning att tro att vi redan är framme vid slutet av kvällen. Det var vi inte heller. Jag är väldigt besviken, säger Kings tränare Todd McLellan till NHL.com.

Minnesotas tränare Dean Evason menar att Kempes 3–0-mål i den första perioden blev väckarklockan som hans lag behövde.

– När det tredje målet går in kan vi ställa oss och skrika på spelarna för att väcka laget, men vi gillar inte att göra det. Vi vill att de ska hitta lösningarna. Vi visste att (Marc-André) Fleury skulle ge allt för att vända och vi var övertygade om att han skulle hitta en väg framåt, säger Evason.

Minnesota Wild – Los Angeles Kings 6–3 (2–3, 3–0, 1–0)
Minnesota: Kirill Kaprizov (42), Matt Boldy (13), Jared Spurgeon (7), Mats Zuccarelo (22), Marcus Foligno (21), Nick Bjugstad (6).
Los Angeles: Rasmus Kupari (5), Carl Grundström (9), Adrian Kempe (32).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL