Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Tillbaka efter skadan – då blev Boqvist målskytt

Adam Boqvist gjorde i natt comeback för Columbus efter ett drygt månadslångt skadeuppehåll. Då slog svensken till direkt med ett mål.
Blue Jackets och Boqvist föll dock med 3–4 efter övertid mot Winnipeg Jets.

Totalt blev det drygt 15 minuters speltid för Adam Boqvist i comebacken efter att han missat elva raka matcher med en överkroppsskada. Den svenske backen kunde reducera matchen mot Winnipeg till 1–2 i den första perioden sedan han hittat rätt från sin plats på blålinjen i powerplay.

Målet var Boqvists elfte mål för säsongen och Hedemorasonens 20:e poäng på 41 matcher. Även Gustav Nyquist och Emil Bemström skrev in sig i poängprotokollet för Blue Jackets med en assist vardera, samtidigt som den tidigare Växjöforwarden Brendan Gaunce noterades för säsongens fjärde mål i Blue Jackets-tröjan.

Tyvärr, för Boqvists och Blue Jackets del, blev det förlust efter övertidsspel. Danske Oliver Bjorkstrand räddade förvisso en poäng för Blue Jackets då han kvitterade matchen till 3–3 med bara 14 sekunder kvar, men i förlängningen kunde en annan dansk, Jets stjärnforward Nikolaj Ehlers, skjuta extrapoängen till hemmalaget efter bara 21 sekunders spel.

Speciell match för Laine

Extra speciell var matchen för Boqvists lagkamrat Patrik Laine, då han spelade sin första match i Winnipeg efter att ha trejdats från Jets till Columbus för lite mer än ett år sedan.

– Det var en speciell match för mig. Att få komma tillbaka hit och ta två poäng hade så klart varit roligare, men vi får nöja oss med en poäng denna gång. Det var en tajt match, säger Laine till NHL.com.

Laine lämnade matchen poänglös, men han gjorde vad han kunde för att skriva in sig i protokollet. Med sina fyra avslut på mål var finländaren den Columbus-spelare som hade flest avslut mot Elvis Merzlikins i Columbus-målet.

Winnipeg Jets – Columbus Blue Jackets 4–3 e. sd (2–1, 1–1, 0–1, 1–0)
Winnipeg: Dominic Toninato (6), Kyle Connor (41), Josh Morrissey (11), Nikolaj Ehlers (20).
Columbus: Adam Boqvist (11), Brendan Gaunce (4), Oliver Bjorkstrand (23).

***

Victor Olofsson stod för ett av Buffalos mål i nattens strafförlust (3–4) mot Washington Capitals. Målet kom i mitten av den andra perioden och innebar en 3–2-ledning för Sabres, men hemmalaget tappade ledningen för att sedan förlora matchen på straffar.

Olofsson ha nu producerat tolv mål och 30 poäng på 55 matcher denna säsong.

Rasmus Asplund och Nicklas Bäckström var de övriga svenska spelare som skrev in sig i poängprotokollet i matchen, då de stod för en assist vardera. Även Sabres svensk-amerikanske back Mattias Samuelsson, som är son till Kjell Samuelsson, stod för en assist i nattens match.

Buffalo Sabres – Washington Capitals 3–4 e. sd (1–1, 2–2, 0–0, 0–0, 0–1)
Buffalo: Jeff Skinner 2 (26), Victor Olofsson (12).
Washington: Anthony Mantha (7), Nick Jensen (5), Aleksandr Ovetjkin (41).

***

Både Elias Lindholm och Rasmus Andersson blev målskyttar när Calgary Flames i natt besegrade Arizona Coyotes med 4–2. Nattens huvudperson var emellertid lagkamraten Johnny Gaudreau, som i och med sitt 3–0-mål i den andra perioden nådde milstolpen 200 mål i NHL.

Jacob Markström vaktade kassen för Calgary och stoppade 16 skott för att säkra säsongens 30:e seger.

Calgary Flames – Arizona Coyotes 4–2 (0–0, 3–1, 1–1)
Calgary: Matthew Tkachuk (30), Elias Lindholm (32), Johnny Gaudreau (30), Rasmus Andersson (4).
Arizona: Michael Carcone (1), Vladislav Koljatjonok (1).

***

Colorado utökade i natt sin ledning i NHL:s tabelltopp efter att man hemmabesegrat Philadelphia Flyers med 6–3. Detta efter att stjärnbacken Cale Makar noterat för två mål i matchen och därmed slagit Sandis Ozolins klubbrekord på 23 fullträffar under en och samma säsong.

Mikko (Rantanen) berättade det för mig på bänken. Det är väldigt speciellt, men målen är lagets förtjänst. Det är häftigt att lyckas med detta, men i slutet av dagen så är vi fokuserade på slutet av den här grundserien, säger Makar till NHL.com.

Colorado Avalanche – Philadelphia Flyers 6–3 (4–1, 1–1, 1–1)
Colorado: Cale Makar 2 (24), Nazem Kadri (25), J.T. Compher (13), Mikko Rantanen (32), Kurtis MacDermid (2).
Philadelphia: James van Riemsdyk (16), Zack MacEwen (2), Max Willman (3).

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL