Spelarflykt väntar Göteborg HC: “Glada att det är över”

Göteborg HC säkrade nytt SDHL-kontrakt efter att ha besegrat Skellefteå AIK i kvalet. Nu väntar en spelarflykt från klubben.
– Vi är glada för att det är över – att den här misärsäsongen är slut, säger målvakten Sofia Reideborn till Göteborgs-Posten.

Trots att Göteborg HC endast lyckades ta en poäng under hela SDHL:s grundserie så kunde man i helgen säkra ett nytt SDHL-kontrakt i helgen. Detta efter att man besegrat Skellefteå AIK med 4–1 i den tredje och helt avgörande kvalmatchen.

Under säsongen lämnade 14 spelare SDHL-jumbon – och nu väntar ytterligare en spelarflykt.

– Som det känns just nu, som vi pratar om det i laget, så vill alla bort härifrån. Det är därför vi är så glada just nu. Vi är glada för att det är över – att den här misärsäsongen är slut, säger målvakten Sofia Reideborn till Göteborgs-Posten.

Talangen lämnar för Frölunda

Göteborgs-Posten rapporterar att både Tilda Antonsson och Margot Möllersten kommer att lägga skridskorna på hyllan, samtidigt som 15-åriga talangen Ella Hellman kommer att lämna klubben för spel i Frölunda.

Tränaren Henry Wilhelmsson plockades in i mitten av januari för att göra sitt bästa för att hålla klubben kvar i SDHL, vilket han lyckades med. I nuläget är det oklart om 75-åingen blir kvar i klubben.

– Vi får se vad som händer. Det kan bli en jätteintressant utveckling för den här klubben, säger han.


Road to SHL: Timrå

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: