Simon Ryfors hamnade i slagsmål i natt.
AHL

Simon Ryfors kastade handskarna – efter tacklingen på lagkamraten

Simon Ryfors såg lagkamraten Gabriel Dumont sänkas av en tackling i sarghörnet. Då valde den tidigare SHL-stjärnan att kasta handskarna för ett slagsmål med Jonathan Gruden.

Det var med drygt sex minuter kvar att spela av den första perioden i nattens drabbning mellan Wilkes-Barre/Scranton Penguins och Syracuse Crunch som Penguins-forwarden Jonathan Gruden sänkte Gabriel Dumont med en tackling.

Den tidigare Rögle-stjärnan Simon Ryfors stod bara några meter ifrån tacklingen och tvekade inte att försvara sin sänkta lagkamrat. Efter smällen valde Ryfors således att kasta handskarna och utmana Gruden i en fajt. Efter att spelarna utväxlat några slag mot varandra slutade det hela med att Gruden lyckades brotta ned Ryfors till isen.

Båda spelarna fick varsin femminutersutvisning för fighting för slagsmålet.

Syracuse lyckades vinna matchen med 1–0 efter att Gage Goncalves, framspelad av just Gabriel Dumont, kunde göra matchens enda mål i den tredje perioden.

Simon Ryfors har spelat 52 matcher med Syracuse den här säsongen och producerat 19 poäng (4+15).

***

Samuel Fagemo och Helge Grans stod för varsitt mål när Ontario Reign i natt förlorade med 2–3 mot Bakersfield Condors. Fagemo höll sig framme halvvägs genom den första perioden i nattens möte med Bakersfield Condors, då han styrde in Marcus McIvors backskott till 1–0 för Ontario Reign.

Målet var Fagemos 20:e fullträff för säsongen och innebär att han i allra högsta grad hakar på i skytteligatoppen bland svenskarna i AHL. 22-åringen har nu gjort lika många mål som Fabian Zetterlund och är bara slagen av Alexander Holtz (21 mål) av de blågula spelarna i farmarligan denna säsong.

Philip Broberg noterades för en assist i matchen för Bakersfield.

***

Utöver Fagemo och Grans var Andreas Wingerli den enda svenska spelaren att bli målskytt under AHL-natten. Lyckselesonen stod för ett av Colorado Eagles mål i 4–3-segern mot Stockton Heat, vilket innebär att Wingerli nu gjort nio poäng och totalt 19 poäng på 52 AHL-matcher denna säsong.

***

Felix Sandström stod för en fin insats mellan Lehigh Valley Phantoms stolpar när laget lyckades besegra Springfiled Thunderbirds med 3–1. 25-åringen räddade 32 av 33 skott i matcher för att säkra sin elfte seger på 33 matcher denna säsong.

Gävlesonen står noterad för en räddningsprocent på 89,9 procent samt ett snitt på 2,94 insläppta mål per match denna säsong. Han har även fått chansen i en NHL-match med Philadelphia under säsongen.

TV: De största stjärnorna som kan trejdas innan deadline