Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Aaron Ekblad utgick skadad för Florida Panthers

ANNONS

Floridas stjärnback Aaron Ekblad tvingades utgå från nattens 3–0-seger över Anaheim efter en kollision med Aleksander Barkov och Cam Fowler. Ekblad försökte krypa av isen efter smällen – men efter matchen kunde tränaren Andrew Brunette lämna lugnande besked.
– Det ser bättre ut än vad vi trodde, säger han till Sportsnet.

Det var i inledningen av den första perioden i nattens 3–0-seger mot Anaheim Ducks som Aaron Ekblad tvingades lämna matchen med en underkroppsskada. Floridas stjärnback föll till isen efter en kollision med lagkamraten Aleksander Barkov och motståndaren Cam Fowler i ena sarghörnet.

Ekblad vred sig i smärtor efter smällen och försökte initialt att krypa av isen, men fick sedan hjälp av lagläkare att ta sig av isen. Den 26-årige kanadensaren lade inte någon vikt på sitt högra ben när han lämnade isen.

“Ser bättre ut än vi trodde”

Stjärnan kommer att undersökas på nytt under lördagen, men efter matchen hade tränaren Andrew Brunette lugnande besked att dela med sig av.

– Det ser bättre ut än vad vi trodde. Det är ingen strukturell skada. Vi kommer att veta mer i morgon och får ge er en klarare bild kring skadan då, säger Brunette till Sportsnet.

Ekblad, som öst in 57 poäng på 60 matcher denna säsong, tvingades avbryta fjolårssäsongen i förtid efter att operera en fraktur i sitt vänstra ben till följd av en kollision med Dallasbacken Esa Lindell. Något sådant är inte aktuell den här gången.

– Det här är inte förra året. Han kommer att bli okej, säger Brunette.

Lindholm vilades - i väntan på trejd?

Matchen lyckades Florida vinna med 3–0 efter att lagets poängkung Jonathan Huberdeau stått för två av målen i matchen. Storlöftet Spencer Knight höll NHL-karriärens första nolla, då han stoppade samtliga 17 skott som Anaheim skickade mot honom.

Den svenske stjärnbacken Hampus Lindholm kom inte till spel för Anaheim, då han just nu hålls utanför spel för att undvika skada inför den stundande deadlinen för övergångar. 

Efter att Ducks och Lindholm inte kunnat enats kring en kontraktsförlängning under säsongen så pekar nu det mesta på att svensken, som har ett utgående kontrakt, kommer att trejdas innan måndagens deadline.

Anaheim Ducks – Florida Panthers 0–3 (0–2, 0–1, 0–0)
Anaheim: -
Florida: Jonathan Huberdeau 2 (21), Joe Thornton (5).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: