Filip Hasa.
Foto: Pär Olert/Bildbyrån
SHL

MoDo-backen Filip Hasa jagas av Frölunda

ANNONS

Filip Hasa har imponerat på MoDos blålinje den här säsongen. 
Då uppger Örnsköldsviks Allehanda att Frölunda vill värva 21-åringen till nästa säsong. 
– Filip har kontrakt med MoDo nästa säsong också och hans fokus ligger på att spela upp MoDo i SHL säger Hasas agent Morten Green till tidningen.

Filip Hasa spenderade sin juniorkarriär i Frölunda HC och kom sedan upp och fick spela sju SHL-matcher för klubben innan han fick lämna för spel i HockeyAllsvenskan. 

Den här säsongen har 21-åringen imponerat i MoDo Hockey då han har gjort 26 poäng på 46 matcher. Hasa ligger därmed på en delad niondeplats i backarnas poängliga. 

Nu uppger då Örnsköldsviks Allehanda att Frölunda är intresserade av att värva tillbaka Filip Hasa till nästa säsong. 

– Det har jag inte så mycket kommentarer till. Filip har en gjort en bra säsong och därför finns det självklart intresse från SHL, men Filip har kontrakt med MoDo nästa säsong också och hans fokus ligger på att spela upp MoDo i SHL, säger agenten Morten Green till tidningen.

”BARA AKTUELLT OM VI INTE GÅR UPP”

Tidigare under säsongen har Filip Hasa också lånats in till Frölunda då han fick hoppa in under en CHL-match för att täcka upp för skador. 

Han har dock kontrakt med MoDo Hockey till 2023. 

– Jag kan inte kommentera det. Jag förstår dock att spelarna är attraktiva för SHL-klubbar, vi tycker att vi har bra spelare hos oss. Men Hasa har kontrakt med oss nästa säsong också och han kan bara vara aktuell för SHL-klubbar om vi inte går upp i SHL, säger MoDos sportchef Henrik Gradin till ÖA

Annons


TV: Spelarna som kan gå från allsvenskan till SHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL