Marie-Philip Poulin.
Foto: Bildbyrån (Montage)
ECHL

Marie-Philip Poulin jagas av ECHL-klubb

ANNONS

Marie-Philip Poulin sköt tidigare i veckan OS-guldet till Kanada.
Nu kan damstjärnan fortsätta säsongen med ECHL-spel i Trois-Rivières.

Marie-Philip Poulin är en av damhockeyns absolut största stjärnor. Tidigare i veckan sköt den kanadensiska forwarden OS-guldet till Kanada i finalen mot ärkerivalen mot USA, vilket gjorde att hon blev målskytt för fjärde OS-finalen i rad.

Efter succén i OS, där Poulin stod för 17 poäng (6+11) på sju matcher, kan nu den 30-årige centern fortsätta sin säsong i ECHL. Trois-Rivières Lions general manager Marc-André Bergeron bekräftar för RDS att han är intresserad av att förstärka laget med damstjärnan.

– Jag har själv spelat med henne och vet vad hon är kapabel till. Jag såg, liksom alla andra, vad hon visade upp under OS. Jag tror att hon skulle klara sig på den här nivån. Samtidigt vet jag inte vad som väntar för henne. Har hon gjort klart med någon annan klubb? Vill hon spela proffshockey? Vill hon ta sig an en sådan här utmaning? Det kan bara hon svara på, säger Bergeron till RDS.

“STÅR PÅ TOPPEN AV SIN KARRIÄR”

Skulle Poulin skriva kontrakt med Trois-Rivières skulle hon, enligt RDS, bli den första kvinnliga spelaren att spela en tävlingsmatch i någon av de nordamerikanska proffsligorna.

På meritistan har Poulin tre OS-gud, två VM-guld, ett OS-silver och sex VM-silver.

– Hon har vunnit allt man kan vinna med damerna. Hon står på toppen av sin karriär. Jag tror alla undrar hur långt hon skulle kunna gå bland männen. Om hon är intresserad ska vi se till att lösa något, säger Bergeron.

Den 30-årige centern är 168 centimeter lång och väger 72 kilo, vilket skulle göra henne till både den kortaste och lättaste spelaren i ECHL om hon skulle välja att skriva på för Trois-Rivières. 

Trois-Rivières Lions är sedan den här säsongen Montreal Canadiens farmarlag i ECHL. Klubben ligger i skrivande stund på en tredjeplats i den norra divisionen med 47 inspelade poäng på 37 matcher.

Tidigare har bland annat Hayley Wickenheiser, som anses vara en av de bästa damspelarna genom tiderna, spelat herrhockey i Sverige. Säsongen 2008/09 spelade Wickenheiser 21 matcher med Linden i Hockeyettan, där hon produceade tre poäng (1+2).


TV: De bästa deadline-värvningarna i HockeyAllsvenskan

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL