Sidney Crosby.

TV: Crosby nådde mäktiga milstolpen på 500 mål – hyllades av legendaren

Sidney Crosby har de senaste 17 åren visat att han är en av NHL:s bästa hockeyspelare genom tiderna. I natt ser mot Philadelphia Flyers nådde han den mäktiga milstolpen på 500 gjorda mål och hyllades då stort.

Sidney Crosby var en av de största talangerna att sätta en skridsko på isen i NHL för snart 17 år sedan och har sedan dess imponerat karriären igenom. Främst har han blivit känd som en smart spelare, men även målproduktionen har stuckit ut under karriären, vilket blev extra tydligt i natt.

I rivalmötet mellan Pittsburgh Penguins och Philadelphia Flyers gjorde Crosby sitt 14:e mål för säsongen efter en kvart spelad och nådde därigenom den mäktiga milstolpen på 500 gjorda mål i karriären. För detta hyllades han stort under matchen och på jumbotronen dök Pittsburgh-legendren Mario Lemieux upp med en videohälsning.

– Stort grattis till ditt 500:e mål. Jag har sett de flesta makalösa målen genom åren och jag är säker på att det kommer komma fler i framtiden. Återigen grattis och allt det bästa till dig min vän, sa han i videomeddelandet.

VÄNDE OCH VANN I FÖRLÄNGNINGEN

Matchen fortgick och i den andra perioden var det Philadelphia Flyers som hittade nätet tre gånger för att ta ledningen i matchen. Pittsburgh hade däremot inte tänkt att ge upp och genom två snabba mål i den tredje perioden var matchen utjämnad.

Kris Letang bröt pucken högt upp i den egna zonen under förlängningen och kom sedan mot Philadelphia-målet tillsammans med Crosby. I stället för att släppa vidare pucken till matchens stora huvudperson valde han attt sikta in sig rejält och avgöra med ett välplacerat skott.

Matchen slutade i en 5-4-seger till Pittsburghs fördel.

Se höjdpunkterna och hyllningen i videospelaren högst upp i artikeln

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 5-4 efter förlängning (2-1, 0-3, 2-0, 1-0)
Pittsburgh: Dominik Simon (3), Sidney Crosby (14), Jake Guentzel (25), Chad Ruhwedel (1), Kris Letang (6).
Philadelphia: Claude Giroux (16), Scott Laughton (10), Nick Seeler (1), Justin Braun (4).