MoDo Hockey tog stark seger.

MoDo Hockey vann toppmötet mot BIK Karlskoga med 4-3

MoDo Hockey tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan på onsdagen med 4-3 (2-2, 0-1, 1-0, 1-0) efter förlängning. En viktig seger i toppen av tabellen.

Pontus Näsén stod för MoDo Hockeys avgörande mål 4.10 in i förlängningen.

Segern var MoDo Hockeys fjärde på de senaste fem matcherna.

BIK Karlskoga började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara tolv sekunder slog David Lindquist till framspelad av William Pethrus och Wilhelm Westlund.

MoDo Hockey kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 3.48 gjorde Sam Vigneault mål på pass av David Bernhardt och Riley Woods.

BIK Karlskoga tog ledningen på nytt efter 11.19, genom Henrik Björklund assisterad av Henrik Larsson och David Lindquist.

MoDo Hockey kvitterade till 2-2 efter 14.40, åter igen genom Sam Vigneault på pass av Daniel Mannberg.

MODO VÄNDE OCH VANN

Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Efter 18.34 i andra perioden nätade Sebastian Fakt, på pass av Åke Stakkestad och David Lindquist och gav BIK Karlskoga ledningen. 12.29 in i tredje perioden slog MoDo Hockeys Daniel Sylwander till framspelad av David Bernhardt och Pontus Näsén och kvitterade för MoDo Hockey. I förlängningen tog det 4.10 innan MoDo Hockey också avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Pontus Näsén, på pass av Sam Vigneault.

Noterbart är att David Lindquist gjorde ett mål för BIK Karlskoga och totalt tre poäng. Dessutom att MoDo Hockeys Sam Vigneault stod för tre poäng, varav två mål.

Resultatet innebär att MoDo Hockey ligger kvar på andra plats och BIK Karlskoga på tredje plats i tabellen.

Nästa motstånd för MoDo Hockey är AIK. Lagen möts fredag 4 februari 19.00 i Hägglunds Arena. BIK Karlskoga tar sig an Almtuna borta lördag 5 februari 15.00.

TV: De bästa SHL-värvningarna - under säsongen