Timrå fortsätter närma sig säker mark.

Timrå tar fjärde raka hemmasegern – närmar sig Malmö i bottenstriden

Timrå fortsätter sin jakt på att komma upp på säker mark igen.
Efter kvällens 3-1-seger över Linköping ligger de nu endast en poäng bakom Malmö i kampen om att undvika kvalspel.
– Det känns som att vi är på gång med något bra nu, säger segerskytten Viktor Lodin till C More.

Det börjar tajta till rejält runt kvalstrecket.

Timrå fortsätter sin fina form och tar fjärde raka hemmasegern för att sätta rejäl press på Malmö i bottenstriden av SHL.

Under måndagskvällen var det Linköping som var på besök i Medelpad och hemmalaget Timrå tog ledningen efter knappa nio minuters spel då Erik Walli Walterholm bröt sin måltorka och skickade in pucken bakom Marcus Högberg efter passning från Ty Rattie

Bara 40 sekunder senare stod dock Linköping för ett nästan identiskt mål då Arvid Costmar kunde raka in pucken bakom tidigare LHC-målvakten Jacob Johansson efter passning från Alexander Johansson

LODIN SKÖT MATCHAVGÖRANDE MÅLET

Den andra perioden blev mållös men inte utan händelser. Bland annat en situation uppmärksammades då Per Svensson såg ut att få en crosschecking i ansiktet av Vilmos Galló och Timrå ville att domarna skulle döma matchstraff.

Situationen videogranskades men domarna menade att det var handsken, och inte klubban, som tog i ansiktet på Svensson vilket gjorde att det blev en tvåminutersutvisning för roughing i stället för ett matchstraff.

I den tredje perioden kom dock målet. Timrå fick återigen chansen i powerplay och då kunde Viktor Lodin dundra in ett direktskott i nät bakom Högberg för 2-1 till Timrå.

DRAMA I BOTTENSTRIDEN

Timrå hade även en 3-1-puck i nät men målet dömdes bort då målet var ur sin position innan Albin Lundin inledde skotten som gjorde att pucken hamnade i målet.

LHC försökte forcera in ett kvitteringsmål i slutet av matchen men Timrå stod emot bra defensivt och kunde även punktera matchen då Albin Carlson lade in pucken i tom kasse för sitt första mål den här säsongen.

Timå vann därmed matchen med 3-1.

– Jätteskön seger och viktiga poäng. Jag tycker det var en ganska stabil insats och vi gör det bra, speciellt i egen zon som vi har haft strul med, säger Viktor Lodin till C More och fortsätter:
– Det känns som att vi är på gång med något bra nu. Vi har fixat till försvarsspelet och framåt vet vi vad vi kan. Det känns verkligen som att vi är på väg uppåt och framåt. Vi ger inte upp, vi ska inte spela något kval utan vi ska uppåt.

Timrå närmar sig då Malmö i kampen om att undvika kvalspel. De båda lagen har nu lika många matcher spelade, 33, där Malmö ligger ovanför strecket på 38 poäng och Timrå ligger strax nedanför med 37 poäng. Det ser därmed ut att bli dramatisk i bottenstriden.

Timå – Linköping 3–1 (1-1,0-0,2-0)

Timrå: Erik Walli Walterholm, Viktor Lodin, Albin Carlson.
Linköping: Arvid Costmar,

TV: "Djurgården borde ringa Fagervall"