Frölunda vann mot Modo J20

Frölunda vände underläge och vann

Frölunda låg under inför sista perioden i hemmamatchen i J20 Nationell forts herr mot Modo J20. Men laget vände underläget, och vann, med 5-4 (1-1, 2-3, 2-0) i söndagens match i Frölundaborg.

Modo J20:s tränare Emil Svelander:

– Vi gör en väldigt bra match som lag betraktat men har några alldeles för tafatta ingripanden som leder till mål bakåt, det förstör hela matchen.

Noah Hasa stod för Frölundas avgörande mål med bara 47 sekunder kvar av matchen.

Första perioden var jämn. Frölunda inledde bäst och tog ledningen genom Joel Ratkovic-Berndtsson efter 13.39, men Modo J20 kvitterade genom Anton Claesson i slutet av perioden. Modo J20 var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-4.

3.04 in i tredje perioden slog Frölundas Isac Born till framspelad av Emil Saarinen-Ek och kvitterade för Frölunda.

Laget tog ledningen med 47 sekunder kvar att spela genom Noah Hasa assisterad av Liam Dower Nilsson och Ludwig Persson. 5-4-målet blev matchens sista.

Leo Johansen-Halmrast gjorde två mål för Modo J20 och totalt fyra poäng och Theo Jacobsson stod för tre poäng, varav ett mål.

Frölunda har nu sex poäng efter fyra spelade matcher, medan Modo J20 har åtta poäng efter fem matcher.

Nästa motstånd för Frölunda är Färjestad. Lagen möts fredag 28 januari 18.20 i Löfbergs Arena. Modo J20 tar sig an Färjestad borta måndag 24 januari 17.00.