Nytt tungt nederlag för Djurgården.

Nytt bottennapp för Djurgården

Djurgården tappade tidigt greppet på bortaplan mot Linköping i SHL, som redan efter första perioden ledde med 4-0. Djurgården arbetade sig närmre, men förlorade matchen med 5-2 (4-0, 0-1, 1-1).

Linköping spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Craig Schira, Jesper Pettersson, Robert Lantosi och Markus Ljungh. I tredje perioden slog Linköpings Patrick Russell till på pass av Broc Little och Jesper Pettersson och ökade ledningen för Linköping.

I tredje perioden nätade Djurgårdens Jonathan Lekkerimäki framspelad av Rasmus Bengtsson och Ludvig Rensfeldt och reducerade åt Djurgården. Mer än så blev det dock inte för Djurgården.

Linköpings Robert Lantosi stod för fyra poäng, varav ett mål.

Linköpings nya tabellposition är tionde plats, medan Djurgården är på 14:e och sista plats.

Torsdag 6 januari möter Linköping Leksand borta 18.00 och Djurgården möter Luleå hemma 15.15.

TV: "Garpen": "80 procents chans till svenskt OS-guld"