Ludwig Stenlund.

Vita Hästen avgjorde tät match mot Troja/Ljungby i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Vita Hästen och gästande Troja/Ljungby var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Vita Hästen och vann matchen i Hockeyallsvenskan med 5-3 (2-1, 1-2, 2-0).

Första perioden var jämn. Troja/Ljungby inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Daniel Karlsson-Thörnros efter bara 18 sekunder, men Vita Hästen kvitterade genom Filip Cruseman. Och Vita Hästen hann också ta ledningen, genom Ludwig Stenlund. Efter 9.49 i andra perioden nätade Dennis Fröland, framspelad av Roman Semjonov och Victor Öhman och kvitterade för Troja/Ljungby.

Vita Hästens Filip Cruseman gjorde på nytt mål, 3-2 efter 15.49 på pass av Jakob Stridsberg och Colby Sissons.

Efter 19.48 slog Arvid Degerstedt till, framspelad av Kevin Karlsson och Victor Öhman och kvitterade för Troja/Ljungby.

Vita Hästen startade tredje perioden bäst och gick från 3-3 till 5-3 genom två snabba mål tidigt i perioden av Ludwig Stenlund och Erik Borg och avgjorde matchen.

Vita Hästens Filip Cruseman stod för tre poäng, varav två mål och Colby Sissons hade tre assists.

Vita Hästens nya tabellposition är tolfte plats, medan Troja/Ljungby är på 14:e och sista plats.

I nästa match möter Vita Hästen AIK borta och Troja/Ljungby möter Tingsryd hemma. Båda matcherna spelas lördag 18 december 15.00.