Elmer Söderblom och Ryan Lasch låg bakom avgörandet.
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån
Champions Hockey League

Frölunda slår ut Leksand – klara för sin sjätte CHL-semifinal

ANNONS

Champions Hockey League är inne på sin sjunde säsong. 
Efter att Frölunda besegrat Leksand i kvartsfinalen är de nu klara för sin sjätte (!) semifinal i Europaturneringen. 

Frölunda HC fortsätter att vara kungarna av Champions Hockey League.

Under tisdagskvällen blev de klara för sin sjätte semifinal sedan Europaturneringen tillkom 2014. De har alltså varit i semifinal under sex av de sju säsongerna som CHL har spelats. 

De hade med sig en 5-2-ledning från mötet med Leksand uppe i Dalarna men det såg lite skakigt ut i den första perioden i Frölundaborg. 

Leksand skapade dock flera heta målchanser och fick även in 0-1 i Göteborg då Mikael Ruohomaa styrde in pucken bakom Matt Tomkins. Sedan fick dock Frölunda spela powerplay och då klev självklart Ryan Lasch fram och såg till att det stod 1-1 efter 20 spelade minuter. 

Det var dock bortalaget som var jagande och hade spelövertaget. I andra perioden fick de också vittring igen då Patrik Norén satte 1-2 men göteborgarna repade sig återigen då Max Friberg stack upp och kvitterade till 2-2 i boxplay. 

TOMKINS STORSPELADE IGEN

Leksand skapade liv i tillställningen ännu en gång genom Nils Åmans 2-3-mål och de tog sedan även ut målvakten Axel Brage för att pressa på i hopp om att ta matchen till förlängning. 

Matt Tomkins var dock återigen en jätte mellan stolparna och räddade 41 av de 44 skott som dalalaget lyckades skjuta på mål i matchen. 

Ett mål av Elmer Söderblom precis i slutsekunderna såg till att slutresultatet blev 3-3 vilket innebär att Frölunda går till semifinal i Champions Hockey League även den här säsongen. De ställs nu mot Rögle i semifinalen vilket innebär att vi kommer att få se åtminstone ett svenskt lag i CHL-finalen även den här säsongen. 

Frölunda – Leksand 3–3 (1-1,1-1,1-1)

Frölunda: Ryan Lasch, Max Friberg, Elmer Söderblom.  
Leksand: Mikael Ruohomaa, Patrik Norén, Nils Åman. 

Frölunda vidare med resultatet 8–5 över de två kvartsfinalerna. 


TV: "Vi behöver en etablerad back till"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL