Henrik Larsson.
Foto: Johan Bernström/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Henrik Larsson redo för comeback efter knäskadan

ANNONS

Henrik Larsson skadade sig i seriepremiären mot Kristianstad och har inte spelat sedan dess. Nu är “Kingen”, efter drygt två och en halv månads frånvaro, redo för spel igen.
– Det ska bli jäkligt kul, säger Larsson till klubbens hemsida.

En knäskada har stoppat Henrik Larsson från spel under hela säsongen, borträknat premiärmatchen mot Kristianstad. “Kingen”, som han kallas i Karlskoga-svängar, har stegrat träningen de senaste veckorna – och nu är han redo för en återkomst.

När BIK Karlskoga tar emot Västervik i morgon återfinns Larsson i laget igen.

– Det ska bli jäkligt kul, man har ju gått och längtat efter det här i två och en halv månad, säger Larsson till klubbens hemsida.

“FULLT ÅTERSTÄLLD”

Enligt den ursprungliga prognosen skulle Larsson bli borta i tre månader, vilket innebär att han är tillbaka lite tidigare än planerat.

– Jag har fått jättebra hjälp av Håkan (Persson, rehabcoach) och vi har kunnat stegra min rehab hela tiden. Nu är jag fullt återställd och har varit med på is i två veckor, varav den senaste fullt ut. När jag är ute på isen har jag inte funderat något på knät och det är ett bra tecken, säger Larsson.

Den 27-årige backen återvände till BIK Karlskoga inför säsongen efter att ha spelat de senaste två säsongerna i finska Liiga-laget TPS. Han har även SHL-meriter från Brynäs, där han gjorde en hel säsong samt delar av en höst med Gävlelaget mellan 2017 och 2018.


TV: "En vacker dag ska jag komma tillbaka till USA"

Den här artikeln handlar om: