Zach Fucale höll nollan i NHL-debuten

Zach Fucale gjorde i natt sin NHL-debut 26 år gammal och stoppade allt när Washington besegrade Detroit Red Wings med 2-0.
Efter matchen var det en lycklig debutant som mötte media.
– Det här är ett riktigt stort ögonblick, säger han till NHL.com efter den hållna nollan.

26-årige Zach Fucale hade aldrig tidigare spelat en match i NHL, men fick i natt göra sin debut, och då imponerade han storslaget direkt.

JVM-guldvinnaren från 2015 räddade 21 av 21 skott och höll därmed nollan i debuten.

– Det här är ett riktigt stort ögonblick. Jag tror inte ens man kan drömma om något så bra. Det har varit en lång väg, men nu måste jag fokusera på nästa match, säger han till NHL.com om insatsen.

TVÅ MÅL PÅ TIO SEKUNDER

Matchen avgjordes redan i den första perioden, då Dmitrij Orlov och Lars Eller hittade nätet en varsin gång inom loppet av tio sekunder. Aleksandr Ovetjkin hittade inte nätet, men spelade fram till Capitals första mål och har nu noterats för 33 poäng (20+13) på de 20 senaste matcherna.

Matchen slutade därmed i en 2-0-seger för Capitals, som bara har förlorat två matcher i ordinarie tid den här säsongen.

Detroit Red Wings - Washington Capitals 0-2 (0-2, 0-0, 0-0)
Detroit: -
Washington: Dmitrij Orlov (2), Lars Eller (1).

***

Leon Draisaitl toppar NHL:s poängliga och i natt visade han återigen varför. När Edmonton bortavann mot Boston Bruins noterades Draisaitl för två mål och en assist.

Boston hade ledningen med 3-2 till den tredje perioden. Väl där gjorde Edmonton tre raka mål och vann till slut matchen med 5-3.

Draisaitl har på säsongens tolv första matcher noterats för tolv mål och 14 assist, vilket innebär att han nu leder poängligan, två poäng före lagkamraten och superstjärnan Connor McDavid.

Boston Bruins - Edmonton Oilers 3-5 (1-1, 2-1, 0-3)
Boston: David Patrnak (4), Brad Marchand (6), Brandon Carlo (1).
Edmonton: Evan Bouchard (2), Zach Hyman (8), Leon Draisaitl 2 (12), Cody Ceci (1).

***

Montréal Canadiens besegrade Calgary Flames och Jacob Markström hade en tuff match mellan stolparna. På 27 skott emot släppte svensken in tre mål.

Calgary tog ledningen tidigt i matchen genom mål av Mikael Backlund. Vid lagets första mål i matchen noterades även Oliver Kylington för sin sjunde assist den här säsongen.

Montréal avgjorde matchen i den tredje perioden, då Nick Suzuki hittade nätet bakom Markström. Slutresultatet fastställdes av Jake Evans, som med sex sekunder kvar, gjorde mål i tom kasse. Matchen slutade i en 4-2-seger till Montréals fördel.

Montréal Canadiens - Calgary Flames 4-2 (1-2, 1-0, 2-0)
Montréal: Ben Chiarot (4), Brendan Gallagher (3), Nick Suzuki (4), Jake Evans (3).
Calgary: Mikael Backlund (3), Andrew Mangiapane (9).

***

Calle Rosén stod för en framspelning när St. Louis Blues förlorade mot Nashville Predators med 4-3 i förlängningen.

Matt Duchene, som har hittat tillbaka till storformen, var avgörande då han både hittade nätet en gång i ordinarie tid och gjorde matchens sista mål i förlängningen.

St. Louis Blues-spelaren Jordan Kyrou hittade nätet dubbla gånger i första perioden, men det räckte inte för att stoppa Predators från att gå segrande ur matchen.

St. Louis Blues - Nashville Predators 3-4 e.sd (2-0, 0-2, 1-1, 0-1)
St. Louis: Jordan Kyrou 2 (5), Vladimir Tarasenko (5).
Nashville: Matt Duchene 2 (8), Luke Kunin (2), Yakov Trenin (1).

***

Doldisen Troy Terry har under säsongsinledningen blommat ut rejält och när han hittade nätet två gånger, samt spelade fram till ett mål i natt mot Seattle Kraken förlängdes hans poängsvit till 13 matcher.

Anaheim var starkast i den målkavalkad lagen bjöd på i natt. Hampus Lindholm noterades för säsongens första mål när Anaheim drog ifrån i tredje perioden.

Totalt blev det elva mål i matchen som slutade i en 7-4-vinst till Anaheims fördel.

Seattle Kraken - Anaheim Ducks 4-7 (0-1, 2-3, 2-3)
Seattle: Jaden Schwartz (3), Jared McCann 2 (5), Jordan Eberle (8).
Anaheim: Mason McTavish (2), Troy Terry 2 (11), Josh Mahura (1), Kevin Shattenkirk (4), Hampus Lindholm (1), Sam Carrick (4).