Lindlöven vann mot Kumla

Lindlöven vann trots uppryckning av Kumla

Matchen mellan Lindlöven och Kumla i HockeyEttan västra slutade 9-5 (5-0, 0-1, 4-4). Hemmalaget Lindlöven gjorde en riktigt stark första period och ledde med 5-0 och lyckades hålla undan till seger, trots att Kumla lyfte sig.

Lindlövens tränare Jonas Duvåker:

– Bra första där vi är kliniska i avsluten och leder med 5-0. Helt okej andraperiod med mycket utvisningar. En riktigt dålig tredje där vi bjuder på allt för mycket. David Berg och Anton Widmark är de två bästa på isen.

Lindlöven dominerade första perioden och ryckte åt sig ledningen med 5-0 genom två mål av Simon Brännvall, två mål av Anton Widmark och ett mål av Alexander Sunnefors. Efter 13.58 i andra perioden slog David Harrysson till, på pass av Patric Colton och Niklas Mattila och reducerade åt Kumla. Kumla reducerade igen 23 sekunder in i tredje perioden genom Oscar Svanborg framspelad av Daniel Lindberg och Jacob Sandberg.

3.21 in i perioden reducerade Kumla på nytt genom Carl Berglund på pass av David Harrysson.

4.42 in i perioden slog Lindlövens David Berg till framspelad av Anton Widmark och Maksim Semjonov och ökade ledningen för Lindlöven.

Efter 7.54 nätade Anton Widmark åter igen framspelad av Maksim Semjonov och Anton Toolanen och ökade ledningen för Lindlöven.

9.16 in i perioden nätade Kumlas Carl Berglund på nytt på pass av David Harrysson och Hampus Rönning och reducerade åt Kumla.

16.29 in i perioden reducerade Kumlas Patric Colton på nytt framspelad av William Berglind och David Harrysson. Fler mål än så blev det inte för laget.

Lindlöven ökade ledningen till 8-5 med 1.49 kvar att spela genom Viljami Wacklin assisterad av Philip Nyberg och Anton Karlsson.

Laget punkterade matchen med ett 9-5-mål med 1.05 kvar att spela genom Anton Toolanen på pass av Riku Lindroos och Elias Lindgren. Det fastställde slutresultatet till 9-5.

Noterbart är att Lindlövens Anton Widmark stod för fem poäng, varav tre mål, Maksim Semjonov hade tre assists och Anton Toolanen gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Kumla har startat svagt och har bara tre poäng efter tre spelade matcher. Lindlöven har sex poäng.

I nästa match, onsdag 13 oktober 19.00, har Lindlöven Borlänge borta i Borlänge Ishall, medan Kumla spelar hemma mot Forshaga.