VIK Hockey J20 vann mot Djurgården

Seger för VIK Hockey J20 på hemmaplan mot Djurgården

VIK Hockey J20 vann mötet med Djurgården hemma med 5-3 (2-1, 3-2, 0-0) på lördagen i J20 Nationell norra herr.

– En stabil insats från hela laget med en bra målvakt i Johan Ström. Vi vänder underläge i första till 2-1. Efter en onödig utvisning i slutet av första med en kvittering till 2-2. Vi svarar omgående med 3-2 som var viktigt för matchen. Vi ökar sedan till 5-3 innan paus. I tredje bevakar vi vår ledning till seger med 5-3, tyckte VIK Hockey J20:s lagledare Ulrik Grennard, efter matchen.

Djurgården tog ledningen efter 7.25, genom Ludvig Stridh på pass av Nils Strandberg Sarén och Samuel Lindecrantz.

VIK Hockey J20 kvitterade till 1-1 efter 17.51, genom Erik Thorwalls assisterad av Linus Mattisson.

Laget tog också ledningen efter 19.20, genom Linus Mattisson framspelad av Gustav Lagerlöf och Alfred Aalto.

Efter 27 sekunder i andra perioden nätade Samuel Lindecrantz, framspelad av Calle Odelius och kvitterade för Djurgården.

VIK Hockey J20:s Gustav Norén gjorde 3-2 efter 57 sekunder på pass av Marcus Lindström.

Efter 6.37 slog Hugo Mivell till, framspelad av Marcus Lindström och Gustav Norén och ökade ledningen för VIK Hockey J20.

Djurgårdens Fabian Söderström gjorde 4-3 efter 12.01 på pass av Tobias Ahlén.

Efter 18.30 nätade Gustav Lagerlöf, framspelad av Filip Wiberg och Alexander Dahlberg och ökade ledningen för VIK Hockey J20.

Tredje perioden blev mållös, och VIK Hockey J20 höll i sin 5-3-ledning och vann.

I tabellen innebär det här att Djurgården nu ligger på sjunde plats. VIK Hockey J20 är på andra plats.

VIK Hockey J20 tar sig an AIK i nästa match hemma söndag 3 oktober 12.00. Djurgården möter samma dag 13.00 Brynäs borta.