Alexander Younan.
Foto: Bildbyrån & IMAGO
Europa

Avslöjar: Lämnade Västervik efter en match – flyttar till Tjeckien

Alexander Younan skrev på för Västerviks IK den 18 augusti i år. I klubben blev det en match innan kontraktet bröts då han hade fått ett erbjudande om spel i utlandet. Nu berättar han för Hockeysverige.se om nya klubben Orli Znojmo som spelar i ICEHL.
–  Jag får testa på den här vägen och så får man se vart det tar en, säger han till Hockeysverige.se.

Alexander Younan lämnade Västerås efter förra säsongen med tanken om ett europaäventyr i bakhuvudet. När halva augusti hade passerat var ingenting klart ännu och då skrev 24-åringen istället på för Västerviks IK.

I förra veckan kunde Västervik däremot meddela att kontraktet med Younan bryts, då han hade en klausul i sitt kontrakt som gjorde att kontraktet kunde brytas vid eventuell flytt för spel utomlands. I samband med kontraktsbrottet presenterades inte Younan för någon ny klubb, men nu kan han själv bekräfta för Hockeysverige.se att det blir en flytt till Tjeckien där han kommer att spela i klubben Orli Znojmo.

– Det ska bli ett äventyr. Efter förra säsongen var jag lite inställd på att ta mig till utlandet och det var väl dels därför jag sajnade så sent med Västervik. Sedan trivdes jag sjukt bra där nere, men nu när tillfället gavs så hade jag en "out" som jag kände att jag ville utnyttja, säger han och fortsätter:
– Tanken var att jag skulle skriva ett kontrakt i utlandet redan från början, men det tog lite tid. Sedan hörde Västervik av sig och allting kändes bra där så då kände jag att jag kunde börja där och använda min "out" om det skulle dyka upp någonting,

Hur var reaktionerna i Västervik när du meddelade att du fått erbjudandet från utlandet?

– Det kom ett erbjudande som jag kände att jag var tvungen att ta och Västervik var helt förstående. Det var verkligen inga konstigheter. Det var skönt att det kom tidigt, men jag hade hellre sett att det kommit två månader tidigare så att jag inte hade behövt åka ner och bilda en relation till alla spelarna. Det var ju lite jobbigt nu då man trivdes riktigt bra.

"KAN GÅ KÄPPRÄTT ÅT HELVETE"  

Younans nya klubb, Orli Znojmo, spelar i den gränsöverskridande ligan ICEHL. I ICEHL spelar lag från Tjeckien, Slovenien, Ungern, Österrike, Slovakien och Italien. Znojmo är det enda tjeckiska laget i ligan och i laget spelar redan svensken, Filip Ahl, som nu kommer återförenas med sin tidigare lagkamrat från junioråren i HV71.

– Jag har inte så bra koll på landet, men jag har en polare där nere, Filip Ahl, som jag har spelat med tidigare. Det är han jag har pratat och bollat med och han trivs kanonbra så det gjorde att man kände att man ville ta chansen. 

Vad har klubben kommunicerat för förväntningar på dig?

– Det har mest varit kontakt via agenten och jag har bara fått det förklarat för mig vad som komma skall. Det är lite annorlunda där nere de vill nog att man ska komma ner och leverera, men så brukar det vara i utlandet. Det blir lite mer press på en. Det känns som flera testar det och att flera verkar stortrivas, säger han och tillägger:
–  Jag får testa på den här vägen och så får man se vart det tar en. Jag kanske får en jätteutveckling eller så kanske det går käpprätt åt helvete, det vet man aldrig. Det ska bli spännande och åka i väg och se om det är något för mig. Efter sex säsonger i Allsvenskan  har jag väl kollat lite på annat håll och sedan kom corona och satte stopp. I år så gick det vägen får man väl säga.

Alexander Younan.

Alexander Younan. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

"HADE HELLRE SPELAT I HV71"  

Younan har de senaste tre säsongerna spelat i Västerås, men det blev ingen fortsättning i klubben som nu har satsat för att ta kliv mot SHL. Att Younan missar den satsningen är däremot ingenting han grämer sig över.

– Jag har inte tänkt på det så. Det hade väl varit kul att få vara med på en sån resa, men ska jag vara helt ärlig hade jag inte valt Västerås då, utan då hade jag hellre spelat i HV71 som jag har ett klubbhjärta till egentligen.

Fanns det någon kontakt mellan dig och HV71 inför säsongen?

– Jag var i kontakt med dem, men det var inte jättehett det intresset, utan det var mer en rak dialog med varandra.

Vad sa ni i dialogen då?

– De hade satt sitt lag ganska snabbt och hade många som var klara tidigt. Sedan var det bara en plats kvar där och då saknades det en toppback. Sen tog de in Chad Billins och då fattar man väl att det valet kanske var lite självklarare, säger han och skrattar.

Man ska aldrig underskatta ett klubbhjärta.

– Nej, så är det ju. Men det känns positivt nu och de har fått in en hel del med spelare som har ett klubbhjärta. det ska bli sjukt kul att följa de.


TV: Studio Oddset Hockey: Arenorna med bäst publiktryck i Sverige

Matchrapporter: Västervik vann stort senast – nu tog SSK revansch Målfest när Västervik krossade SSK i Plivit Arena Ryck i sista perioden avgjorde för Västervik hemma mot Vita Hästen Efter nio förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Troja/Ljungby Efterlängtad seger för Västervik – bröt förlustsviten mot Troja/Ljungby

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten