Filip Johansson hade både mål och assist mot Mlada Boleslav.
CHL

Frölunda startade CHL med dominant insats

Frölunda behövde bara en period på sig för att punktera Champions Hockey League-premiären mot tjeckiska Mlada Boleslav. Tre mål i första akten lade grunden för en 4–1-seger.

Frölunda kliver in i årets upplaga av Champions Hockey League som regerande mästare. Detta efter att fjolårets turnering blivit inställd på grund av pandemin.

I premiären mot tjeckiska Mlada Boleslav på bortais visade Frölunda upp tidiga mästartakter. Åtminstone under matchens första 20 minuter. Mer behövde göteborgarna nämligen inte på sig för att döda matchen.

Veteranbacken Jens Olsson skickade in 1–0 efter knappa nio minuter. Sedan rasslade det på. Ryan Lasch hittade in i slottet till Joel Lundqvist för 2–0 – en variant som vi sett många gånger tidigare och lär få se många gånger igen den här säsongen.

Innan perioden var färdigspelad satte även Patrik Carlsson 3–0 i powerplay.

Backen Filip Johansson, som även hade en assist i matchen, hann fixa 4–0 i mitten av andra perioden, ett mål som fick matchen att tappa i intensitet och intresse. Hemmalaget spräckte Niklas Rubins nolla i tredje perioden när Mário Lunter direktsköt en reducering, men det blev inget mer än ett tröstmål för tjeckerna.

En fin start på turneringen för Frölunda, som härnäst ställs mot Rikard Grönborgs ZSC Lions i Zürich på lördag.

Mlada Boleslav – Frölunda 1–4 (0–3, 0–1, 1–0)