Martin Karlsson, Linnéa Åkerlund och sonen Alve.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Privat
Intervju

"Det finns saker som betyder mer än hockeyn"

Martin Karlssons och Linnéa Åkerlunds son Alve föddes 14 veckor för tidigt. Då sattes allting på paus och det stora fokuset, som tidigare lades på hockeyn, skiftade. För Hockeysverige.se berättar Karlsson och Åkerlund nu om sonens tidiga födsel och hur den har påverkat deras liv det senaste året.

– Förr har jag känt stress även fast jag tränat, men nu lade jag allt sådant åt sidan, säger Martin Karlsson till Hockeysverige.se.

DJURA (Hockeysverige.se)

Den 19:e april 2020 vändes livet upp och ner för Leksandsspelaren Martin Karlsson och hans sambo Linnéa. Dom väntade sitt första barn i slutet av juli, men redan den 22:a april ville deras son Alve komma ut. 
- Allt gick så snabbt. Vi åkte egentligen bara in till Falun eftersom Linnéa hade lite ont runt magen och känt att det inte var som det skulle. Vi trodde att vi skulle in för att ta blodtryck och en check, men då hamnade Linnéa i en helikopter till Uppsala. Jag fick inte åka med i den utan jag tog bilen, berättar Martin Karlsson då hockeysverige.se träffar hela familjen i deras hem i vackra Djura utanför Leksand. 
Linnéa:
- Man fattade inte riktigt vad som hände. Jag blev inpumpad en massa saker via dropp för att avstanna värkarbetet. Jag fick svallningar och hade fullt sjå att hantera det. Vi kastades in och fick frågor hela tiden…

Hann ni bli oroliga?
- Ja, jag blev orolig då jag fick höra att jag var öppen fyra centimeter. Sedan kom jag inte ihåg så mycket mer. 
Martin:
- Då märkte vi att det inte var som det skulle vara. Man gjorde en gyn-undersökning och sedan kom det läkare, sjuksköterskor, barnmorskor och allt var det var. Sedan sa dom till Linnéa ”Du ska åka helikopter om 20 minuter”. 

Medan Linnéa var mitt upp i allt som hände fick Martin stå lite vid sidan av och följa allt vad som hände med hans sambo. 
- Jag tror det mest blev att jag brydde mig om Linnéa. Känslorna kom lite senare då jag förstod…
- Jag såg henne åka i väg i helikoptern. Sedan skulle jag ta bilden ”kör nu hem lugnt och fint. Packa ner det ni behöver. Sedan åker du ner till Uppsala” Det har gått långsammare ner till Uppsala än vad jag körde den gången, säger Martin Karlsson med ett leende. 

Martin Karlsson.

Martin Karlsson. Foto: Ronnie Rönnkvist.

"ALLTING GICK SÅ SNABBT" 

Den 22:a april, 14 veckor för tidigt, kom Alve till världen. Han vägde då 880 gram och var 34 centimeter lång. 
Martin:
- Vi var i Uppsala under två dagar innan han kom. Han skulle få några grejer till lungorna och lite sådant. Det blev en tur till där egentligen. Vi kom ner och allt lugnade ner sig lite grann. Sedan drog det i gång igen. In på operation för kejsarsnitt. Allt gick så snabbt. 
Linnéa:
- Alve hade legat bra hela tiden. 30 minuter innan han skulle förlösas hade han vänt sig och var på väg ut med en fot. Om barn som är så små föds med fötterna neråt så kan huvudet släppa från halsen. Då fick dom ta ut honom med kejsarsnitt i stället. 
Martin:
- Jag skulle fått vara med och var med in. När dom skulle bedöva Linnéa så sa dom två inne där, Linnéa hade legat helt stilla i två dagar och för att hon då inte skulle få proppar hade hon fått blodförtunnande, ”då kan vi inte bedöva dig utan vi måste söva”. Det blev som en till smäll och jag fick hela tiden vänta utanför dörren. 
- Efter fick jag gå med till avdelningen. Jag har fortfarande en bild i huvudet då vi går ner med en kuvös och Linnéa ligger nedsövd. Vi lämnade Linnéa och jag visste inte hur det var med henne och inte heller hur det skulle gå för Alve. 

Vad hade läkarna sagt om prognosen för Alve?
- Läkarna hade berättat för oss vad det är för typ av vård och att det gått framåt så otroligt mycket senaste åren. Det var en god chans att allt skulle gå bra även om det var väldigt tidigt. Dom sa inte heller vad som kunde hända. Vi förstår nu att hade dom sagt allt som kunde ha hänt då hade vi inte orkat med det. 
- Sköterskorna sa till oss ”följ med på resan så tar vi det som händer under resans gång”. 

Hur klarade ni att trots allt som hände med er son håller er relativt lugna i allt?
Linnéa: 
- Jag klarade det ungefär varannan vecka eftersom man inte orkade vara stark hela tiden. 
Martin:
- Det blev att man turades om att vara stark och bryta ihop. Det gick upp och ner hela tiden. 

Martin kom från idrotten och Linnéa från skolbänken, två till synes helt olika liv och kastades sedan in i en situation ingen av dom givetvis kunde vara förberedda på. 
Martin:
- Jag hade hockeyn och Linnéa hade pluggat tre år och vi hade just köpt huset här…

Blev det mycket fokus på dig Linnéa då ni kom inom sjukvården och Martin fick iaktta lite mer från sidan. 
- Det var mer att dom bemötte oss som en familj. I Uppsala var det aldrig så att det bara var mamman. Martin var precis lika delaktig i allt. 
Martin:
- När Alve sedan hade tittat ut var dom väldigt måna om att båda skulle vara med och vårda vårt barn. Första gången jag skulle byta blöja… Jag vågade inte sticka in händerna i kuvösen och lyfta honom eftersom han såg så skör ut. 
- Men tidigt hjälpte dom oss ”nu gör vi så här och hjälps åt”. Kommer man från idrottsvärlden vet man att det finns proffs i andra yrken också. I Uppsala var dom helt otroligt duktiga, säger Martin Karlsson med tacksamhet i rösten samtidigt som Linnéa nickar instämmande. 

Martin Karlsson, Linnéa Åkerlund och Alve.

Martin Karlsson, Linnéa Åkerlund och Alve. Foto: Ronnie Rönnkvist.

"VI FÖRSTOD ATT DET VAR ILLA"  

Fem dagar efter födseln blev tillståndet sämre och Alve behövde opereras akut.
Martin:

- Första fyra veckorna såg allt jättebra ut. Det gick åt rätt håll. Sedan flyttades vi till Falun. Direkt då vi kom dit tyckte vi att han inte var som han varit. Vi hade suttit och tittat på honom konstant och lärt oss honom både utan och innan. 
- Dom sa att det kunde bli så, att resor med ambulans kunde vara lite jobbiga. Sedan slutade han äta och kissa samtidigt som han spydde. Allt tog stopp och han blev helt kritvit. Läkarna fick intubera Alve och lägga honom i respirator. 
- Man röntgade honom och då visade det sig att det var stopp i tarmsystemet. Då sa dom att helikoptern skulle komma och ta oss till Uppsala igen. Vi visste att det var en avvikelse i tarmen, men inte hur illa det var. Att det var illa förstod vi eftersom han var alldeles vit. Linnéa fick åka helikoptern ner dit igen.

I Uppsala gick allt jättesnabbt. 
- In på röntgen direkt. Kirurgerna kom för att träffa oss och sa att det var en avvikelse i tarmen. Att tarmen självdör. Det blev operation på en gång. Dom plockade ut hela tarmpaketet. I hans fall tog dom bort 30 centimeter av tunntarmen, säger Martin Karlsson samtidigt som han tittar på Alve som myser i famnen hos mamma Linnéa. 

Linnea:
- Det var ungefär halva tarmen…
Martin:
- Efter operationen stoppade dom upp stomi så sista biten på tarmen fick vila. Det var bara timmar från att det inte skulle gå. 


Hur mådde ni i där och då?
- Vi ville bara få honom till Uppsala eftersom vi hade ett så otroligt förtroende för dom efter vi hade varit där tidigare. Vi ville bara hjälpa honom. Dom sa att operationen skulle ta fem timmar. 
Linnéa:
- Då ringde dom efter tre timmar…
Martin:
- Då kände vi ”nej” eftersom vi visste att dom öppnade vissa barn och konstaterade att det inte fanns något att göra, men det hade gått bra för Alve i alla fall. 

Ni bodde länge på sjukhus i Uppsala och Falun, hur var den tiden?
Linnéa:
- Mesta tiden bodde vi i Uppsala.
Martin:
- Någon vecka efter operationen fick vi Covid och lämnade Uppsala. Sedan bodde vi kvar i Falun då vi kom dit så vi har inte bott här hemma i ett år ännu. 
Linnéa:
- Sista augusti kom vi hem hit. Första tre månaderna på sjukhusen var värst. Ett steg framåt, två bakslag och så vidare. När Alve blev av med andningsstöd och allt sådant började det vända lite grann och det gick uppåt. Han började gå upp i vikt och växa igen. 
Martin:
- Det är också vad som är skönt, att när han nu växer, mår bra, ställer sig mot soffan och sådana saker trycks det andra bort ganska mycket, vilket är skönt på ett vis. 


Med facit i hand, vad betydde det för er relation och allt vad det innefattar att ha gått igenom den här resan?
- Bra fråga, men jag tror att vi har blivit starkare av det och lärt känna varandra ännu bättre, säger Martin samtidigt som han tittar mot Linnéa.
Linnéa:
- Jo, så är det, men man har även omvärderat vissa saker. Tillexempel hade vi kanske velat ha fler barn, men vi kommer antagligen inte försöka skaffa några fler eftersom vi har vetskapen om att vi skulle kunna hamna i samma situation igen. 

Finns det något som säger att ni kan hamna i samma situation igen?
- Ja, man löper en liten större risk.
Martin:
- I vårt fall, många av mammorna på vår avdelning under sjukhustiden var sjuka, men vi hade ingenting sådant. 
Linnéa:
- Det fanns ingen anledning till att det skulle hända, men det hände ändå. Det är lite sådana saker man tänker på. 
Martin:
- Också Hockeyn och det liv jag levde förut, att det finns saker som betyder mer. 

Martin Karlsson, Linnéa Åkerlund och sonen Alve.

Martin Karlsson, Linnéa Åkerlund och sonen Alve. Foto: Ronnie Rönnkvist.

"ÄR DET NÅGOT VI KAN GÖRA SÅ SÄG TILL" 

Du var och är mitt uppe i en hockeykarriär, kände du en stress över att komma tillbaka och träna?
- Nej, det var första gången i mitt liv som jag inte gjorde det. Förr har jag känt stress även fast jag tränat, men nu lade jag allt sådant åt sidan. 
- Leksand var också helt magiska med ”Tjomme” (Thomas Johansson), (Andreas) Hedbom och Björn (Hellkvist) ”Gör klart familjegrejen. Sedan får vi se hur lång tid det tar”. Dom visste om situationen hela tiden och vi pratade ofta så dom visste vart vi var i processen. 

Kunde du träna någonting?
- Jag började lite. Sedan hände det någonting och blev stopp. 
Linnéa:
- Du började i augusti då vi kom upp till Faluns igen. Då åkte du in till Leksand och tränade lite mer. 
Martin:
- Sedan behövde jag inte åka med ner till exempelvis Strömstad och sådana saker eftersom det skulle bli en ganska lång resa. Supporten från klubben var hur bra som helst. Dom lät oss ta hand om familjen. ”Är det något vi kan göra så säg till”. 

Hur mål Alve idag?
- Idag mår han bra, växer och äter mat som han ska, säger Linnéa samtidigt som Alve själv börjar nyfiket fokusera på att det finns en lampa i fönstret bakom mamma och pappa som vore ganska kul att leka med. 
Martin:
- Han mår bra och hänger med som han ska.
Linnéa:
- Viktmässigt ligger han inte efter, men han är kanske lite sen då det kommer till att krypa och gå, men han har haft lite annat att kämpa för, bara att leva. På så vis är det inte konstigt att andra grejer släpar efter lite grann. 


Martin, hur påverkade det här din hockey senaste säsongen?
- På något vis tror jag det har påverkat mig positivt, att jag har kunnat släppa hockeyn lite grann också. Jag tror att jag mått bra av det. När jag kommit hem har det varit lite annat att fokusera på. 
- Samtidigt har det varit skönt att komma till hockey för på isen släpper jag allt annat. Jag tror att jag mått väldigt bra av det eftersom jag tidigare varit väldigt mycket 24/7 äta, sova, klockan, hockey…

Har du fått en annan distans till hockeyn?
- Ja, det har jag verkligen fått. Det finns annat som betyder mer än idrotten även om den är en stor del att mitt liv. 

Linnéa, hur har du upplevt den här tiden då Martin varit och tränat samtidigt som ni haft en tuff resa med Alve?

- Nu går det bra eftersom Alve är frisk, men han har haft ganska omfattande sjukvårdsbehov eftersom han hade dropp under ett halvår efter att vi kommit hem. Det var såklart lite jobbigt att fixa med själv. Ett stort ansvar. 
- Var det bara att Martin skulle träna var det ingen fara, men när det var borta-svängarna på fyra, fem dagar… Det märktes. 
- Nu är det inga problem och idag är jag bara en vanlig mamma, säger Alevs mamma samtidigt som hon spricker upp i ett stort leende. 

Kan ni klä ord på känslan då ni fick komma hem hit till Djura och lägga honom i hans egen säng för första gången?
Linnéa:
- När vi gick ut från avdelningen kändes det som vi snodde vår unge. Det var inga skärmar eller någonting. Vi bara tog Alve och gick. 
Martin:
- När vi körde hem gick det inte fort.


Var det overkligt att komma hem och vara en familj efter så lång tid på sjukhuset?
- Det kändes så konstigt att komma hem, säger Linnéa och fortsätter: 
- När vi först kom hem kändes inte det här som ett hem eftersom vi knappt hade bott här, men man vande sig ganska snabbt med att inte vara på sjukhus. 
Martin:
- På slutet skötte vi nästan allt själva på sjukhuset, men det var ändå personal och läkare som kom in till oss. Vi fick egentligen aldrig ha något privatliv. Du är påpassad, det hörs pling, piper… Det var många matlådor och ingen normal vardag. Första gången vi lagade mat var då vi kom till Falun.
Linnéa:
- Det kändes som värsta lyxen. Att sedan få sova i sin egen säng efter att ha legat i en sjukhussäng under fem månader var nästan det bästa, avslutar mamma Åkerklund med ett leende. 

Ett extra påpekande till Martin – Ditt kaffe håller en bra klass. 

Martin Karlsson blir nypt i näsan av sonen Alve.

Martin Karlsson blir nypt i näsan av sonen Alve. Foto: Ronnie Rönnkvist.


TV: Isak Rosén draftad överraskande tidigtDen här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 15 augusti
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten