Dokument

DOKUMENT: Poängkung i Hlinka Gretzky Cup – så gick det sen

Vissa valdes först i draften – andra spelar ECHL-hockey

Prestigefyllda Hlinka Gretzky Cup pågår just nu för fullt i slovakiska Piestany, där det svenska laget ledda av förbundskapten Magnus Hävelid säkrat en plats i semifinalen.

Turneringen är startskottet för en säsong där mycket står på spel för många unga talanger. Hlinka Gretzky-turneringen brukar locka mängder med talangscouter för att de på nära håll ska kunna ta en närmare titt på den samlade talangeliten, där många av spelarna förväntas draftas den kommande sommaren.

Genom åren har mängder av stjärnor fått visa upp sig på den stora scenen som är Hlinka Gretzky Cup. Nedan har Rasmus Kågström grottat ner sig i de tio senaste turneringarnas poängligavinnare och hur deras karriär tog fart, eller inte, efter succén i sommarturneringen.

2010

Ryan Nugent-Hopkins, Kanada
Sju poäng (5+2) på fem match

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten