Christoffer Persson.
Bildbyrån
SHL

Lägger av: 'Trodde aldrig jag skulle bli hockeyproffs'

ANNONS
Han vann två SM-guld och spelade närmare 400 SHL-matcher. Nu är karriären över för Christoffer Persson. En karriär han inte kunde föreställa sig skulle bli så bra som den blev.

– Om jag bara fick en SHL-match så hade jag varit nöjd, säger han till Göteborgs-Posten.

36-årige Christoffer Persson gjorde sex allsvenska säsonger för Växjö och Rögle, och nio SHL-säsonger för Frölunda och HV71 (och tre matcher i Färjestad). Han vann guld såväl 2016 som 2017 och var dessutom med och spelade hem CHL-titeln med Frölunda 2016.

Men nu är karriären över. Efter en säsong i HockeyEttan, med HC Dalen, meddelar Persson i en intervju med Göteborgs-Posten att han gjort sin sista match.

– Jag är en kille från utanför Landvetter som aldrig trodde att jag skulle kunna bli hockeyproffs. Om jag bara fick en SHL-match så hade jag varit nöjd. Men att få göra den här resan.. det har varit grymt, säger han till tidningen.

Det blev 281 allsvenska matcher och 379 framträdanden i högstaligan för Persson, som också hann med en kort sväng i den finska ligan.

– Jag har maxat min karriär, konstaterar backprofilen.


TV: Kajsa Kalméus ställer tio frågor till Oliver Bohm 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL