Patrick Cehlin
Bildbyrån
SHL

Slutar: "Min kropp klarar inte längre av att spela"

ANNONS
Patrick Cehlin tvingas också sluta spela ishockey. Det skriver han på Instagram.

– Dels lider jag fortfarande av mina hjärnskakningar men också pga psykisk ohälsa, skriver han.

Igår: John Persson. Idag: Anton Hedman och Patrick Cehlin. Inom loppet av ungefär ett dygn har tre färgstarka hockeypersonligheter meddelat att de tvingas avsluta spelarkarriären, på grund av skadeproblem.

Patrick Cehlin har inte spelat sedan 2018, men det är först nu han bekräftar att karriären är över. Det blev 270 matcher i SHL och 112 i AHL. Cehlin spelade också JVM 2011 och VM 2016. Han avslutade karriären i Luleå men hann också spela för Djurgården, Leksand och Rögle i Sverige.

– Det är med ett sorgset hjärta som jag idag vill meddela att min hockeykarriär är över. Min kropp klarar inte längre av att spela och jag måste prioritera min hälsa. Jag vill från botten av mitt hjärta tacka alla jag har fått stötta på och lära känna via hockeyn, alla lagkamrater, människor runt om klubbarna jag spelat för, alla funktionärer, fans och människor i hockeybubblan, det är tack vare erat engagemang jag har fått ha världens bästa jobb, skriver han på Instagram.

29-åringen anger två orsaker som ligger till grund för beslutet.

– Senaste tiden har varit väldigt påfrestande, dels lider jag fortfarande av mina hjärnskakningar men också pga av psykisk ohälsa, något jag aldrig tidigare i mitt liv upplevt. 

Den här artikeln handlar om: