Speltips Hockey

Krutröken har nyss lagt sig - här är hetaste guldtipsen 21/22

ANNONS

Dags redan nu att blicka fram mot SHL-säsongen 2021/2022.

Säsongen är precis över och snart är det dags att kika på 2021-2022-säsongen. Oddsen till SHL är i skrivande stund inte släppta hos spelbolag som 888, som även erbjuder flera casino spel och en pokerskola - hur spelar man poker? Men det är inte långt till nästa säsong, så de bör dyka upp när som helst. 

Växjö vann SM-guld förra säsongen och det överraskade många. Växjö slutade på en blygsam tiondeplats säsongen dessförinnan och det var inte många som framhöll smålänningarna som en tänkbar guldmedaljör inför föregående säsong. Tränaren Sam Hallam förtjänar stort beröm för sättet han byggt guldlaget under säsongens gång, ett stort fokus lades på defensiven som agerade urstarkt genom hela slutspelet. Notera att Växjö vunnit SM-guld tre gånger sedan år 2015 och det har byggts upp en stor vinnarkultur i föreningen. Växjö lär inte vara sämre organiserade kommande säsong och det går inte att räkna bort dem i guldtipset.

Rögle har tagit stora steg i sin utveckling och etablerat sig som ett respekterat lag i SHL. Det går inte att säga annat än att klubben fått ett lyft efter det att bröderna Abbott tagit över som sportchef och tränare. Rögle slutade tvåa bakom Växjö i grundserien förra säsongen och de fick se sig besegrade av Växjö i finalserien. Rögle drömde, med all rätt, om guldet och vi tror att den tunga finalförlusten fungerar som tändvätska. Spelare och ledare tar med sig värdefull erfarenhet från slutspelet och Rögle jobbar vidare för att ta det efterlängtade SM-guldet.  

Färjestad gör en rejäl satsning för att utmana om SM-guldet kommande säsong. Värmlänningarna kommer från en svag säsong och tränaren Johan Pennerborn ifrågasattes av klubbens fans efter uttåget ur slutspelet mot Växjö. Till den här säsongen har poängspelarna Victor Ejdsell och Michael Lindqvist förlängt kontraktet. Lägg därtill att Färjestad lyckats locka hem spelare som Mikael Wikstrand, Linus Johansson samt Marcus ”Lilliz” Nilsson. Färjestad har ett lag som ska vara med och utmana om SM-guldet. 

Frölunda var, precis som Färjestad, en besvikelse föregående säsong. Göteborgsklubben slutade sjua i grundserien och de hade ingenting att sätta emot Rögle i slutspelet. Lita på att Frölunda, som vunnit en del titlar i SHL och i CHL de senaste åren, laddar om för att komma tillbaka starkare. Det är en välskött förening med gott rykte och det skulle förvåna stort om de inte lockar till sig intressanta spelare som kommer utgöra ett starkt och svårslaget kollektiv. 

Leksand var förra säsongens största utropstecken i grundserien. Det var inte många som trodde att Leksand skulle sluta på en tredjeplats i SHL när säsongen drog igång. Nu har stjärnspelare som Marik Hrivik (etta i poängligan) och Peter Cehlarik (elva i poängligan) lämnat laget och det är mycket kännbart. Den stora frågan är om Leksand kan ersätta dessa spelare på ett bra sätt? Det ska bli intressant att följa tränaren Björn Hellvists fortsatta resa tillsammans med Leksand. 

Det var många experter som lyfte fram Luleå som guldfavorit inför förra säsongen men tränaren Thomas ”Bulan” Berglund och hans spelare kom inte upp i förväntad standard. Norrbottningarna fick nöja sig med en femteplats i grundserien och sedan blev det en jobbig förlust i ”game seven” i kvartsfinalserien mot Skellefteå. Luleå ska ha större förväntningar än så på sig och det är ingen vild gissning att ”Bulan” och Luleå kraftsamlar för att gå hela vägen säsongen 21/22.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL