NHL

Klefbom: "Man undrar om det är värt det"

ANNONS
Oscar Klefbom har genomfört sin axeloperation och jobbar nu mot att en dag kunna spela i NHL igen. Den svenske Edmonton-backen gör ingen hemlighet att det senaste året varit jobbigt för honom.
– Man undrar om det är värt det när man får en skada likt min, säger Klefbom.

En axelskada har hållit Oscar Klefbom borta från spel sedan i somras vid det här laget. Klefbom spelade sin senaste match i augusti i Stanley Cup-slutspelet mot Chicago. För 27-åringen handlar det mesta nu om att kunna leva ett bra liv när hockeykarriären väl är över.

– Man undrar om det är värt det när man får en skada likt min, om det är värt att spela med smärtor, sade Klefbom under en pressträff i natt.
– Jag ger inte upp drömmen. Jag har spelat med smärta under en lång tid, men när man kommer hem och inte kan sova eller knappt ta på sig kläderna, då blir det mentalt tufft.

"LIVET ÄR MER ÄN BARA HOCKEY"  

Den värmländske Edmonton Oilers-backen opererades för en dryg månad sedan och nu har 27-åringen påbörjat sin resa tillbaka mot NHL-spel.

Om det nu kan bli någon comeback.

– Det är läskigt att gå igenom. Det har varit mentalt jobbigt att veta om att man måste göra det, samtidigt som man inte vet att man till 100 procent kommer att kunna komma tillbaka och spela igen. Att få spela spela i världens bästa ligan har varit en dröm för mig sedan barnsben, men livet är mer än bara hockey.

Under sin karriär har Klefbom spelat totalt 378 NHL-matcher för Edmonton Oilers. Innan han åkte över till Nordamerika han backen med 67 SHL-matcher för Färjestad samt 17 matcher i Hockeyettan med Skåre och Munkfors.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL