Måns Carlsson.
Foto: Bildbyrån/Erik Mårtensson
HockeyAllsvenskan

Ännu en nyckelspelare blir kvar i Mora

ANNONS
Det står redan klart att Daniel Ljunggren blir kvar i Mora IK. Nu kommer även beskedet att Måns Carlsson förlänger med klubben.
– Jag tror att det finns fler dimensioner av Måns Carlsson och de ska vi locka fram, säger tränaren Johan Hedberg.

Han kom till Mora från Vimmerby i Hockeyettan 2019. Efter en trevande första säsong i Hockeyallsvenskan med 13 poäng fick centern Måns Carlsson ett rejält lyft den gångna säsongen. 23-åringen, med Lysekil som moderklubb, svarade för 32 poäng (13+19) på 52 matcher och slutade på sjätte plats i den interna poängligan.

Efter att lagets poängkung och toppcenter Daniel Ljunggren meddelat att han blir kvar i klubben nästa säsong står det nu klart att även Carlsson blir det.

– Det känns otroligt skoj att det blivit klart att jag blir kvar en säsong till. Jag hoppas det ska gå ännu bättre nästa säsong, både för mig personligen och laget. Jag tror nästa säsong kan bli grymt rolig, säger Måns Carlsson i ett uttalande på Moras webbsida.

Tränaren Johan Hedberg gläds över beskedet.

– Det är jättebra att Måns stannar. Jag tycker han har haft en kanonsäsong på många sätt och vis. Jag tror att det finns fler dimensioner av Måns Carlsson och de ska vi locka fram.

Som junior gjorde Måns Carlsson två säsonger i Frölundas J20-lag. Han har därefter spelat för Tyringe och Lindlöven i Hockeyettan innan han slutligen hamnade i Vimmerby.


TV: Tomas "Bulan" Berglund i Wikegård VS

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL