Sök
Linnea Johansson.
Bildbyrån
SDHL

Slåss om landslagsplats - efter tuffa tiden: "Blev väldigt deprimerad"

Under debutsäsongen i Linköping kämpade hon med en hjärnskakning. Nu har Linnea Johansson kommit tillbaka på allvar. Så pass bra att hon nu gör anspråk på en plats i landslaget.

– Det har varit tufft mentalt, säger hon om sin resa.

När tidigare OS-stjärnan, Pernilla Winberg, igår plockade ut hur hennes landslag skulle ha sett ut om det skulle blivit B-VM i år tog hon med Linköpings succéspelare Linnea Johansson

När hockeysverige.se berättar om det för 18-åringen från Ljungby som tidigare har spelat två U18-VM blir hon givetvis glad.
- Det är otroligt kul och kvitto på att jag har gjort något bra. Det är något jag jobbat för varje dag, att få sätta på mig landslagströjan varje gång möjligheten ges, säger Linnea Johansson och fortsätter:
- Självklart är det jättestort då det kommer från Pernilla, att bli uttagen av henne. Tyvärr har hon inte varit så mycket kring laget den här säsongen.

18-åringen har också en bra dialog med Förbundskaptenen Ulf Lundberg kring eventuellt landslagsspel.
- Absolut har jag kontakt med honom. Han har gjort det väldigt bra med att vara ute på matcherna även om det har varit svårt med Coronan. Sedan har vi även haft camp och på så vis har jag kunnat ha mycket dialog med honom.
- Han bryr sig om oss individer väldigt mycket, vilket jag tycker är väldigt stort. Han ringer runt ibland för att checka av läget. Ibland träffar jag honom på hallen så jag kan prata med honom där och så vidare. 

Ulf Lundberg.Ulf Lundberg.Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Vad tror du krävs av dig för att komma med i landslagssnacket framöver?
- Det krävs att jag verkligen pushar mig över gränserna varje dag och sätter mig i o-komfortabla situationer i min träning, absolut. Men också att nu under sommaren som kommer bygga upp styrka och kondition. Det kommer vara otroligt viktigt.
- Vi pratar mycket om skott, arbetet med det. Som en av våra uppgifter med landslaget räknar vi alla skott och skickar in det i ett dokument varje dag, så det blir mycket skott.

Är det fler saker finns med i dokumentet?
- Nej, vi har skotten. Det har alla som är med som uppgift. Sedan pratar jag såklart med dom om individuella grejer. 

"GENERATIONSVÄXLINGEN KOMMER VARA BRA"

Vad tror du nyckeln är till att få ett starkt landslag igen som kan vara med och slåss i toppen?
- Det sker lite av ett generationsbyte nu och många unga spelare kommer upp. Jag tror även att det är bra för äldre spelarna att få lite nya miljöer att vara i.
- Samtidigt är det väldigt stort för oss att få vara med och lära av dom som varit med länge. Det är väldigt inspirerande för mig som ung att komma in och se hur exempelvis Emma Nordin jobbar varje dag.
- Generationsväxlingen kommer vara bra och vi kommer kunna bygga starkt därifrån.

Upplever du att drivet finns i er generation att lägga ner det arbetet som krävs för att ni ska nå toppen och svensk hockey ånyo ska kunna konkurrera med bästa länderna i världen?
- Ja, absolut. När jag kommer till dom här camperna är det otroligt mycket tävling och alla vill väldigt mycket. Speciellt blir det nog så när det sker en generationsväxling. Det inte bara är dom som varit med under många år som är där utan att det hela tiden kommer in nya som utmanar varje gång.
- Jag tror att det kommer vara väldigt viktigt att alla måste vara på topp varje dag för att prestera så vi kan få det bästa möjliga laget. Det drivet finns absolut. 

Linnea Johansson hade en tuff tid förförra säsongen när hon spelade med killar.Linnea Johansson.Foto: Ronnie Rönnkvist

Linnéa Johansson kom som 16-åring till Linköping inför säsongen 2018/19. Säsongen innan hade hon spelat med HV71 i SDHL, men även med hemmaklubben Troja i Division 1.
- Jag kom hit under en veckodag och skulle få börja träna med A-laget direkt. Morgonen efter fick jag prova på ”HG” (hockeygymnasiet). Nu kommer jag inte ihåg allt från första dagen här, men jag minns att Denise Altmann var den som pratade mest med mig.
- Jag spelade också med henne och det gick nog helt okej på träningen så just den kommer jag ihåg lite extra. 

"BRÖT NÄSTAN IHOP"

Första säsongen i Linköping blev tuff för den 16-åriga nykomlingen då en hjärnskakning gjorde att hon fick följa laget långa stunder från läktaren.
- Det var svårt. Speciellt att som ung komma in till ett nytt SDHL-lag. Dom hade inte heller lärt känna mig samtidigt som jag inte spelade så mycket. Det gick bara två månader sedan var jag borta. Klart att det då var tufft att komma in i laget då.
- När jag som förra säsongen spelade från start och var med hela året blev det en helt annan grej, vilket var en jättefördel. Då kom jag mer nära eftersom spelarna jag träffar på hallen är dom jag även delar min vardag med.

Resan tillbaka efter hjärnskakningen var lång för Linnéa Johansson.
– Första veckorna låg jag mest och vilade eller blundade så mycket det gick. I början var jag ändå rätt hoppfull och tänkte att om en eller två veckor skulle jag vara tillbaka. Sedan går dom här två veckorna och det blir inte bättre…, Linnéa Johansson stannar upp och det märks på rösten att det även är tufft att prata om hur hon mått.
– Det har varit tufft mentalt. Hade jag brutit benet hade jag ändå kunnat träna överkroppen. Det finns alltid någonting jag hade kunnat göra, men med hjärnskakningen kan jag inte använda någon del av kroppen. Jag blev väldigt deprimerad…
– Sedan blev det för mig att bryta ihop och komma igen. Det var jobbigt psykiskt och jag bröt nästan ihop, men sedan kände jag att jag fick acceptera att det är som det är. Dessutom hade jag just börjat i gymnasiet och hade rätt mycket i skolan. Som tur var hade jag förstående lärare som har hjälpt mig mycket.

Har du fortfarande sviter av hjärnskakningen?
- Jag kanske är lite segare i hjärnan när det kommer till snabba rörelser. Sedan kan jag ibland tycka det kan vara jobbigt med ljus.

MÅLET: ATT MÅ BRA

Linköpingscentern har gått från klarhet till klarhet under sina tre säsonger i klubben och är med sina 10 mål och totalt 24 poäng trea i lagets poängliga efter Carly Bullock (34 poäng) och Jennifer Wakefield (31 poäng).
- Första säsongen var målet att bli bra från hjärnskakningen. Vi hade sedan en tuff andra säsong i ligan, men jag fick spela i ett fint lag där alla verkligen tog hand om varandra. Zoe Hickel gick i spetsen för laget och motiverade mig mycket dagligen.
- Sedan kom ”peaken” den här säsongen då vi bytte tränare till Tomas (Pettersen). Det har gjort mig väldigt gott och han började spela mig som center från start. Jag har alltid spelat forward förut. När jag provade på en centerposition fick jag ut mycket mer av mitt spel. Tomas har gett mig ett mycket större förtroende, vilket också gjort mig gott. Idag spelar jag med ett helt annat självförtroende där ute jämfört med vad jag gjort tidigare säsonger. 

Linnea Johansson.Linnea Johansson.Foto: Ronnie Rönnkvist

Hur ser du på din säsong så här långt?
- Jag har haft det lite tufft mot slutet, men den har absolut varit bra. Som jag sa så har jag fått lite mer förtroende och en roll i laget som passar mig bättre än föregående säsonger då jag mer skulle vara en som bara åka skridskor. Det är inte så jag ser mig som spelare.
- Givetvis åker jag skridskor (skratt), men jag var mer ”brunkare” förra säsongen jämfört med den här då jag får ut mer av mitt spel. Jag är mig mer delaktig och känner att det varit ett enormt lyft för mig.

Ditt kontrakt går ut efter säsongen, hur går tankarna framåt?
-
Tanken är att jag ska stanna i Sverige nästa säsong också. Jag var lite inne på college, men jag har bestämt att inte gå dit nästa säsong. Var i Sverige det blir vet jag ännu inte.

Har du börjat några förhandlingar med Linköping om en fortsättning där?
- Nej, vi har inte börjat förhandla ännu, avslutar Linnea Johansson.

Matchrapporter: Skön seger för Djurgården mot Linköping i första matchen Djurgården vinner tjuvstarten på kvartsfinalserien Djurgården avgjorde i straffläggningen borta mot Linköping

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten